A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Z

Blogarchief

Zekerheidsrechten

rechten die een schuldenaar voorrang verlenen bij de verdeling van de executieopbrengst van een zaak

Zekerheidsstelling

Een zekerheidsstelling is het betalen van een afgesproken bedrag, om zo afgenomen voorwerpen terug te krijgen. Met een zekerheidsstelling geef je de andere partij zekerheid door middel van borg in de vorm van onderpand of een geldbedrag.

Zittende magistratuur

aanduiding voor de rechters

Zuivere aanvaarding

Aanvaarding van de nalatenschap met alle bezittingen en schulden, samen met eventuele andere erfgenamen.

Zuivering

Bij zuivering verschijnt een gedaagde partij alsnog in een rechterlijke procedure na een aanvankelijke verstekverlening door de rechterlijke instantie.

Zwartspaarders

Zwartspaarders zijn spaarders die bewust (een deel van) hun vermogen niet opgeven bij de Belastingdienst om zo belasting te ontduiken. Komt de Belastingdienst erachter dat je vermogen hebt verzwegen of geef je dit later zelf alsnog op, dan betaal je een boete. Zwartsparen is immers fraude.

ZZP-er

een zzp er is iemand die zelfstandig ondernemer is voor de inkomstenbelasting en die geen personeel in dienst heeft een eenmanszaak is een rechtsvorm die wordt geregistreerd in het handelsregister bij de kamer van koophandel het belangrijkste kenmerk is dat een natuurlijk persoon volledig eigenaar verantwoordelijk en aansprakelijk is voor de onderneming de onderneming is …

Lees verder