Berichten van deze auteur

“X” in plaats van man of vrouw

Het geslacht van iemand die zich man noch vrouw voelt, mag van de rechtbank in Amsterdam officieel als ‘X’ op de geboorteakte worden gezet. De rechtbank heeft een non-binair persoon gelijk gegeven die de geboorteakte met terugwerkende kracht wilde laten aanpassen. Tot nu toe was dat geen optie, omdat de wet deze mogelijkheid niet biedt. …

Lees verder

Werknemers met schulden te weinig geholpen door werkgevers

Slechts 17 procent van de bedrijven heeft specifiek beleid voor hulp aan werknemers met financiële problemen. De hulp van bedrijven voor werknemers met schulden komt nog maar moeilijk van de grond, terwijl dat bedrijven een hoop geld kan schelen. Lees hier verder.

Al meer dan 10.000 overeenkomsten via ondertekenportaal Vroegsignalering

De afgelopen twee maanden is het aantal gemeenten dat het ondertekenportaal Vroegsignalering gebruikt, gestegen naar 291. Dat betekent dat nu al 83% van de gemeenten meedoet. Zij hebben met de aangesloten signaalpartners inmiddels meer dan 10.000 overeenkomsten getekend.

Zes jaar celstraf geëist tegen voormalig gerechtsdeurwaarder

Het Openbaar Ministerie wil dat een deurwaarder zes jaar de cel in gaat omdat hij zich tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden in natura zou hebben laten betalen. Drie slachtoffers voelden zich zo onder druk gezet en vernederd, dat ze aangifte deden van verkrachting. Lees hier verder.

Startpagina deurwaarders

Het Kadaster heeft voor deurwaarders een startpagina aangemaakt met alle relevante nieuwsberichten en documentatie. Lees hier verder.

Bij het invorderen van schulden is maatwerk geboden

De overheid en vooral gemeenten moeten zorgen voor maatwerk om ondernemers die door corona in de problemen zijn gekomen te helpen. Die oproep doet de Nationale Ombudsman die na een inventarisatie concludeert dat bij veel ondernemers het water aan de lippen staat, vaak omdat ze niet in aanmerking kwamen voor coronasteun. Lees hier verder.

DNB streeft naar nieuwe afspraken over contant geld

De Nederlandsche Bank (DNB) wil dat de partijen in het betalingsverkeer gezamenlijk afspraken maken voor de komende vijf jaar om contant geld in Nederland goed bereikbaar en bruikbaar te houden. Dit zegt DNB na de aanbieding vandaag door demissionair minister Hoekstra aan de Tweede Kamer van het rapport ‘De toekomst van de chartale infrastructuur in …

Lees verder

Schuldpraat

Een scheiding, een faillissement, een verslaving: het kan allemaal leiden tot schulden. In Nederland heeft 32 procent van de huishoudens te maken met betalingsachterstanden en een op de zeven Nederlanders schaamt zich voor zijn of haar financiële situatie. Lees hier verder. Het kabinet moet per wet verplicht worden om de komende jaren de armoede onder kinderen te halveren. …

Lees verder

Huurders Amsterdamse gemeentepanden krijgen langer uitstel

Huurders van gemeentelijk erfgoed in Amsterdam die het zwaar hebben vanwege de coronacrisis kunnen langer aanspraak maken op korting en uitstel van betaling. Het stadsbestuur vindt het te vroeg om de incasso’s weer op te starten en de openstaande huurschuld op te gaan eisen bij de getroffen huurders. Lees hier verder.

Bodegraven legt beslag op bankrekening complotdenkers

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft beslag laten leggen op de bankrekeningen van drie mensen die te boek staan als complotdenkers. Vrijdag bepaalde de rechtbank dat het drietal per direct moest stoppen met beschuldigende verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden. Lees hier meer.