8 juli 2024 archief

150.000 huishoudens lopen mogelijk bijna 1900 euro van de Belastingdienst mis

In een wirwar van toeslagen – zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en ga zo door – raak je misschien soms de kluts kwijt als het gaat om waar je nou recht op hebt. De Belastingdienst heeft onlangs maar liefst 150.000 huishoudens gewaarschuwd dat zij mogelijk nog recht hebben op zorgtoeslag over 2023. Lees hier verder.

Komt de deurwaarder straks op de motor voorrijden?

Dat werkgevers de motorfiets niet actief promoten als optie voor woon-werkverkeer, is een gemiste kans. Dat stelt autobrancheorganisatie RAI Vereniging. Uit onderzoek van de vereniging blijkt dat 71 procent van de werkgevers het gebruik van de motorfiets niet aanmoedigt, terwijl het voertuig een belangrijke rol kan spelen nu het verkeer en steden steeds drukker worden …

Lees verder

Vroeg-erop-af voorkomt schuldenproblematiek

Een daling in het aantal huisuitzettingen, een afname van het aantal mensen dat een schuldhulpverleningstraject doorloopt. De Vroeg- Eropaf-aanpak van de gemeente Amsterdam lijkt effectief te zijn. Onder meer het Verwey Jonker-Instituut deed onderzoek naar de aanpak en selecteerde adviezen en tips die andere gemeenten ook kunnen toepassen. Lees hier verder.