Henk Karelsen

Berichten van deze auteur

Meer bedrijven failliet in maart, maar aantal nog altijd op laag niveau

Er zijn in maart 30 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari, meldt het CBS. In februari 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Het aantal faillissementen steeg weliswaar in maart, maar lag nog steeds op een erg laag niveau. Lees hier en ook hier verder.

Tien procent van de werkgevers controleert thuiswerkers

Bij ruim een op de tien thuiswerkers controleert hun baas met software of zij wel aan het werk zijn. Dat constateert vakbond CNV op basis van een peiling onder 1200 mensen die vanwege de coronapandemie vanuit huis werken. Volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin zou dit betekenen dat omgerekend ruim een half miljoen werkenden in Nederland op …

Lees verder

Fraude met coronasteun, ondernemers gedupeerd

Frauduleuze aanvragen op naam van een ander, onterecht uitgekeerde bedragen en goedwillende ondernemers die vervolgens een deurwaarder op bezoek krijgen. Criminelen maken gebruik van identiteitsfraude en slechte controles bij het doen van een aanvraag. Lees hier verder.

Oplichters sturen spookfacturen: Valse beslagleggingen van ‘Smit Gerechtsdeurwaarders’ in omloop

Uit naam van het niet-bestaande ‘Smit Gerechtsdeurwaarders’ worden momenteel dreigende, intimiderende beslagleggingen verstuurd. Omdat de oplichters niet alleen over veel persoonlijke informatie beschikken, maar ook veel moeite hebben gestoken in de website van de nepdeurwaarder. Lees hier verder.

Kabinet zet 750 miljoen opzij voor streep door schulden toeslagouders

In een poging gedupeerde toeslagenouders weer op gang te helpen, gaat de overheid de komende jaren zo’n 750 miljoen euro aan publieke schulden kwijtschelden. De gesprekken met andere schuldeisers lopen nog. Lees hier verder.

STRUCTUREEL VIDEORECHTSPRAAK BIJ BEWINDZAKEN IN VENRAY

Rechtbank Limburg en gemeente Venray blijven videorechtspraak in bewindzaken inzetten. De pilot videorechtspraak, die op 1 november 2019 van start ging, is zo succesvol gebleken, dat besloten is videorechtspraak structureel voort te zetten, meldt de Rechtspraak. Lees hier verder.

Utrecht verkort schuldsanering en betaalt zelf tot 1000 euro aan schuldeisers

De gemeente Utrecht wil mensen met problematische schulden sneller helpen en hen ook weer sneller uit een schuldsaneringstraject krijgen. De gemeente loopt daarmee vooruit op het voornemen van het kabinet om mensen met schulden sneller te helpen. Lees hier en ook hier verder.

Herijking tarieven gerechtsdeurwaarders en inventarisatie beleidsopties incasso en deurwaarderij

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) stuurde een brief naar de Tweede Kamer over de herijking van de tarieven voor ambtshandelingen van gerechtsdeurwaarders. Lees hier  en ook hier verder.

Het aantal bedrijven in Nederland blijft groeien

Ondanks de coronacrisis blijft het aantal bedrijven in Nederland gestaag groeien. Aan het einde van het eerste kwartaal telde de Kamer van Koophandel (KVK) 2.109.363 geregistreerde bedrijven, ruim 90.000 meer dan een jaar eerder. In de maanden van gedwongen winkelsluitingen startten vooral veel ondernemers een nieuwe webshop. Lees hier verder.

Toename hulpvragen wegens schulden

Steeds meer ondernemers zoeken hulp vanwege financiële problemen, zegt de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Zo neemt het aantal dat belt voor hulp bij geldzorgen elke maand toe. De NSR gaat daarom nauwer samenwerken met de Kamer van Koophandel om ondernemers die het moeilijk hebben beter te kunnen adviseren. Lees hier verder.