Henk Karelsen

Berichten van deze auteur

Restant voormalige bank DSB krijgt uitstel van betaling

DSB, het restant van de voormalige bank van ondernemer Dirk Scheringa, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter in Amsterdam. Volgens de bewindvoerders is dit juridisch gezien de beste manier om het laatste restje geld uit de boedel te verdelen. Dat zal gebeuren via een akkoord dat aangeboden wordt aan de schuldeisers. Lees hier …

Lees verder

Overheden rekenen op zes miljard aan motorrijtuigenbelasting

Het Rijk en de provincies denken dit jaar gezamenlijk net geen 6 miljard euro op te halen aan motorrijtuigenbelasting. Lees hier verder. De wegenbelasting, zoals de motorrijtuigenbelasting in de volksmond heet, bestaat uit twee delen: een rijksdeel en een provinciale heffing. De inkomsten uit de Wegenbelasting overstijgen in ruime mate de uitgaven aan het wegenonderhoud. …

Lees verder

Bankpasfraude na raadselachtige adreswijziging kost stel € 1500,–

Wie slachtoffer is van bankpasfraude moet flink zijn best doen dit te bewijzen. Een stel met een gezamenlijke bankrekening bij ABN Amro raakte bijna €1500 kwijt, maar vangt bot met hun klacht over fraude bij financieel klachtinstituut Kifid. Het begon met een sms-bericht dat de bank stuurde met de mededeling dat het adres van de …

Lees verder

Bedreigingen gemeenteraadsleden sterk toegenomen

Tijdens de afgelopen raadsperiode zijn raadsleden drie keer zo vaak bedreigd als in de periode ervoor. In een peiling in 2015 ging het nog om 5 procent, terwijl het nu om 15 procent van de raadsleden gaat, wat neerkomt op landelijk ongeveer 1200 raadsleden. Lees hier verder.

DAS SLAAT EEN NIEUWE WEG IN, MET HONDERD ADVOCATEN

Marktleider DAS heeft de koers verlegd: van rechtsbijstandsverzekeraar naar brede juridische dienstverlener. Mede omdat de jongere generatie minder de neiging heeft zich te verzekeren, richt de rechtsbijstandsverzekeraar zich met een on-demand service steeds meer op onverzekerde klanten. Lees hier verder.

Nibud: gemiddeld 40 euro minder per maand te besteden

De koopkracht van huishoudens neemt dit jaar gemiddeld met 40 euro per maand af. Vrijwel iedereen gaat erop achteruit, constateert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), dat voor 117 voorbeeldhuishoudens de koopkracht berekende. Lees hier verder en ook hier verder.

Nog drieduizend bedrijven in onzekerheid over ontvangen coronasteun

Drieduizend bedrijven, zo’n 10 procent van de ondernemingen die de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben aangevraagd, weten nog niet of ze recht hebben op de coronasteun. Het gaat om bedrijven die sinds december in principe recht op een uitkering hebben, maar het kabinet wacht nog op goedkeuring uit Brussel. Lees hier verder.

ING rekent witwascontroles door aan zakelijke klant

Het financiële concern verhoogt met ingang van april 2022 de tarieven voor bijvoorbeeld kerkgenootschappen, coöperaties en tal van bedrijven. De extra kosten bedragen meerdere euro’s per maand en hangen af van de rechtsvorm van de klant. Lees hier verder.

Melding accountant bracht bedrijf op spoor van de FIOD

Een accountant die melding deed van dubieuze contante betalingen in het buitenland kreeg bij de Accountantskamer het verwijt dat ze daarmee hielp van een ondernemer een verdachte crimineel te maken. Lees hier verder.

Zorgelijk aantal mensen zonder pensioen

Het aantal mensen dat geen aanvullend pensioen bovenop de AOW opbouwt is „zorgelijk groot.” Daarvoor waarschuwt de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Volgens de laatste cijfers gaat het inmiddels om bijna 1 miljoen mensen. Lees hier verder.