16 november 2021 archief

Fysieke rechtszaken gaan gewoon door

De gedeeltelijke lockdown die het kabinet afgelopen vrijdag aankondigde, heeft geen invloed op de doorgang van fysieke rechtszaken. Die kunnen, net als tijdens de lockdown die in december 2020 begon, gewoon doorgang vinden. Lees hier verder.

Nadelen aan vragen ambtenaar om coronapas

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) plaatst kanttekeningen bij het eventueel vragen een  coronatoegangsbewijs aan ambtenaren als ze het gemeentehuis betreden. ‘In de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt kunnen werkgevers zich het niet veroorloven om groepen werknemers op voorhand uit te sluiten.’ Lees hier verder.

Gemeente mag ook bij schending inlichtingenplicht instemmen met schuldregeling

Met ingang van 15 november mogen gemeenten, de Sociale Verzekeringsbank en het UWV ook instemmen met een schuldregeling als de hulpvrager de inlichtingenplicht heeft geschonden. Schending van de inlichtingenplicht werd tot nu toe altijd gezien als poging tot fraude, hoewel het in veel gevallen om vergissingen gaat. De bijbehorende boete stond een schuldregeling in de …

Lees verder

DNB pakt Rabobank opnieuw aan om tekortschieten bij tegengaan witwassen

Rabobank wordt opnieuw aangepakt door De Nederlandsche Bank (DNB) omdat die bank tekortschiet bij het tegengaan van witwassen. Dat heeft DNB vorige maand aan Rabobank laten weten. Wat de uitkomst is van het zogeheten handhavingstraject is nog onbekend. Rabobank wil daar ook niet over speculeren. Lees hier verder.