oktober 2021 archief

Uitwerking aanvullende compensatieregelingen naar de Tweede Kamer

Staatssecretaris Van Huffelen van Financiën heeft op 29 oktober voorstellen voor de nadere uitwerking van drie aanvullende regelingen naar de Tweede Kamer gestuurd. Hiermee wordt een stap vooruit gezet richting een steuntje in de rug voor kinderen van gedupeerde ouders en compensatie voor ex-toeslagenpartners en gedupeerden van andere toeslagen dan de kinderopvangtoeslag. Het kabinet geeft …

Lees verder

Fiscus overtrad zelf 7 jaar lang de wet met zwarte lijst voor fraudeurs

De Belastingdienst heeft bij het gebruik van een zwarte lijst om fraudeurs op te sporen bijna 7 jaar jaar lang de wet overtreden. Maar liefst een kwart miljoen Nederlanders kwamen op de lijst terecht, vaak op dubieuze wijze doordat bijvoorbeeld een rancuneuze ex hen onterecht verdacht maakte. Lees hier verder.  

Belastingdienst moet voorschot inzake toeslagenaffaire betalen om huisuitzetting te voorkomen

De Belastingdienst moet een voorschot aan een vrouw uit Veghel betalen om zo te voorkomen dat zij haar huidige woning moet ontruimen. Dat besliste de bestuursrechter van de rechtbank Oost-Brabant. Eerder heeft de Belastingdienst onterecht kinderopvangtoeslag van haar teruggevorderd. De vrouw is slachtoffer van de toeslagenaffaire. Lees hier verder.

Liever geld dan klant

Betalingsachterstanden zijn voor dertig procent van de Nederlandse bedrijven een reden om de samenwerking met een zakelijke klant direct op te zeggen. Dat blijkt uit onderzoek van bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet, uitgevoerd onder 350 eindbeslissers in het Nederlandse bedrijfsleven. Lees hier verder.

AP wijst aanvraag vergunning zwarte lijst VODIOM af

Vereniging VODIOM mag geen zwarte lijst bijhouden van mogelijke fraudeurs, en die zwarte lijst delen met bedrijven uit verschillende sectoren. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een vergunningsaanvraag hiervoor afgewezen. Lees hier verder.

Online platforms worden informant van de Belastingdienst

Belastingdienst wil zicht krijgen op omzet verkopers via platforms. Digitale platforms worden verplichten om jaarlijks de Belastingdienst te informeren over verkopers die via hun platformen geld verdienen. Vanaf 22 oktober stelt het ministerie van Financiën een wetsvoorstel hierover open voor consultatie. Lees hier verder.

Covid-19: we zijn er nog lang niet van af !

De coronabetekening voor deurwaarders blijft voorlopig nog mogelijk, werkgevers vragen personeel steeds vaker om een QR-code. Lees hier verder. Arbodiensten pleiten voor een “snotneusprotocol” (lees hier verder) en Ouderenbond ANBO wil een deel van de coronamaatregelen terug. Lees hier verder.

Spel Taboedoorbrekers

Het spel Taboedoorbrekers bestaat uit 40 vragen, stellingen en uitspraken voor een goed gesprek over geld en schulden, eenzaamheid en hulp, werk en perspectief. Lees hier verder.

Ongebruikelijke financiële transacties naar het miljoen

De Nederlandse tak van de Financial Intelligence Unit (FIU) verwacht dat het aantal meldingen van ongebruikelijke financiële transacties dit jaar zal oplopen tot meer dan een miljoen. Het aantal meldingen evenaart nu al het record van vorig jaar, dat op ruim 700.000 lag. Lees hier verder.

Fraudehelpdesk waarschuwt voor oplichting onder naam van de Fraudehelpdesk

De Fraudehelpdesk is de plek om gevallen van, of pogingen tot oplichting te melden. De site die in 2011 werd opgericht in opdracht van de toenmalige minister van Justitie, Hirsch Ballin, biedt fraudeslachtoffers de helpende hand en maakt mensen alert op actuele risico’s. Fraudeurs blijken echter nu zelfs te opereren onder naam van de Fraudehelpdesk. …

Lees verder