Categorie: Lokale Overheid

Utrecht verkort schuldsanering en betaalt zelf tot 1000 euro aan schuldeisers

De gemeente Utrecht wil mensen met problematische schulden sneller helpen en hen ook weer sneller uit een schuldsaneringstraject krijgen. De gemeente loopt daarmee vooruit op het voornemen van het kabinet om mensen met schulden sneller te helpen. Lees hier en ook hier verder.

BKR-registratie alleen bij problematische schulden

Alleen als er sprake is van serieuze schuldproblemen mogen burgers worden geregistreerd bij het BKR. Dat vinden gemeenten en schuldhulpverleners, die voorstellen om een wettelijk onderscheid te maken tussen curatieve schuldhulp (die draait om het lossen van schuldproblemen) en preventieve schuldhulp (die zich richt op het voorkomen van schulden). Lees hier verder.  

Rotterdam haakt aan bij collectief schuldregelen

Rotterdam is als laatste van de vier grote steden begonnen met ‘collectief schuldregelen’. Die aanpak maakt het makkelijker om afspraken te maken over schuldregelingen en scheelt schuldhulpverleners tijd. Lees hier verder.  

Ruim 10.000 ontvangers bijstand de dupe van fout bij gemeenten

Door een fout bij ruim 200 gemeenten is er bij bijstandontvangers met schulden beslag gelegd op meer geld dan wettelijk mag. Het gaat om tientallen euro’s per maand. Dat blijkt uit een document van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), dat in handen is van de NOS. Lees …

Lees verder

Inboedel woning na ontruiming per 01 april zaak van de gemeente

Jaren geleden was het heel normaal. Op het terrein van de gemeentelijke afvalophaaldienst stond een container waarin inboedels van ontruimingen werden opgeslagen. Na veelal privatisering van de genoemde diensten verdwenen ook deze containers en werd de opslag van inboedels na ontruimingen een probleem. Vanaf de volgende maand worden gemeenten verantwoordelijk voor de afvoer en opslag …

Lees verder

Datalek bij Belastingsamenwerking West Brabant

Bij de Belastingsamenwerking West-Brabant is een datalek geconstateerd. Via een contactformulier op de website kon men in een aantal gevallen bij privacygevoelige gegevens van anderen komen, zoals adressen en WOZ-beschikkingen. Lees hier verder.

Woningeigenaren vier procent meer kwijt aan lokale lasten

Een eigen woning kost dit jaar gemiddeld 1.361 euro aan lokale belastingen, 3,9 procent meer dan vorig jaar. De gemeente krijgt 811 euro, de provincie 188 euro en het waterschap 362 euro. Lees hier verder.

Belastingschuld? Dan gaat de telefoon!

Mensen die kampen met een belastingschuld bij de gemeente Arnhem  kunnen in mei en juni een telefoontje namens de gemeente verwachten. Medewerkers van bureau Certin bieden hen dan een betalingsregeling aan om te voorkomen dat ze met hoge incassokosten worden geconfronteerd en nog dieper in de schuld wegzakken. Ook in de avonduren en in het weekend wordt …

Lees verder

Gratis webinar Invordering en kwijtschelding van lokale belastingen

Involon organiseert op dinsdag 23 maart 2021 een gratis webinar over de invordering en kwijtschelding in coronatijd. Met tevens een update m.b.t. gewijzigde wet- en regelgeving en een blik op de toekomst. Lees hier verder.

Tilburg stopt voorlopig met schulden innen van slachtoffers toeslagenaffaire

Inwoners van de gemeente Tilburg die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire hoeven hun schuld bij de gemeente voorlopig niet af te betalen. Het innen van de schulden wordt opgeschort in afwachting van een besluit van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over hoe hier mee omgegaan moet worden. Lees hier verder.