8 november 2021 archief

Eén landelijk loket voor alle schulden kinderopvangtoeslagaffaire

Gemeente Tilburg is één van zes Nederlandse gemeenten die gaan helpen bij het oplossen van schulden die zijn veroorzaakt door de kinderopvangtoeslagaffaire. In een brief aan de gemeenteraad vertelt het College hoe dat precies zal gaan. De kinderopvangtoeslagaffaire is één van de grootste politieke schandalen in Nederland. Waarbij overigens meer organisaties verzuimden om te corrigeren en …

Lees verder

FIOD en OM pakken voor 25 miljoen euro cryptovaluta af van criminelen

Het Openbaar Ministerie, de Landelijke Recherche en de financiële opsporingsdienst FIOD hebben  beslag gelegd op meer dan 25 miljoen euro aan cryptovaluta in een witwasonderzoek. De diensten hebben van tientallen verdachten de wallets, digitale portemonnees, van onder meer bitcoin en ethereum in beslag genomen. lees hier verder.  

Belastingschuld door corona nekt horeca en winkels

Winkeliers en bedrijven worstelen met het terugbetalen van hun achterstallige coronabelasting. De belastingschuld van bedrijven is inmiddels opgelopen tot 18,3 miljard euro. Vooral cafés, restaurants en modewinkels groeit de schuld de komende jaren boven het hoofd. Lees hier verder.

Kabinet past tijdelijke verlaging energiebelasting voor bedrijven aan

Het kabinet heeft op 15 oktober een eenmalige verlaging van de energiebelasting voor 2022 aangekondigd om de stijging van de energierekening voor huishoudens en mkb-bedrijven te verminderen. Op verzoek van de Tweede Kamer past het kabinet dit maatregelenpakket nu aan om mkb-bedrijven met een hoger energieverbruik meer tegemoet te komen. Voor deze aanpassing wordt 125 …

Lees verder

Thuiswerk leidt tot herziening arbeidsvoorwaarden

Werkgevers in de Benelux willen hun secundaire arbeidsvoorwaarden aanpassen en daarbij rekening houden met de sterke toename van thuiswerken. Ook willen zij hierbij meer aandacht besteden aan mentale gezondheid als gevolg van de pandemie. Lees hier verder.