24 november 2021 archief

Gemeente dreigt met deurwaarder

Hoewel tijdens de coronaperiode men er nogal coulant mee omging, vindt de gemeente Amstelveen het wat de lokale belastingen betreft nu welletjes. Met inwoners of bedrijven die het financieel moeilijk hadden, is wel een betalingsregeling overeengekomen, zegt de gemeente. Zij wijst er ook op dat zo’n 1.500 belastingschuldigen niet reageerden op brieven van de gemeente …

Lees verder

Onderzoek naar illegale schuldbemiddeling

Financiële hulpverleners komen soms voorbeelden tegen van bedrijven die tegen betaling schulden regelen. Het ministerie van Sociale Zaken start nu een onderzoek om die praktijk in beeld te brengen. Doel is het Bureau Economische Handhaving beter in staat te stellen deze praktijk aan te pakken. Lees hier verder.

Veel wanbetaling in de bouw

Meer dan de helft van de bedrijven in de bouw, bouwmaterialen en machinebouw heeft last van wanbetalers. Dat stelt kredietverzekeraar Atradius die de betalingsmoraal in die sectoren heeft bekeken. Lees hier verder.

Ouders toeslagenaffaire eisen bij hof vervolging Belastingdienst

Advocaat Vasco Groeneveld wil de Belastingdienst laten vervolgen voor knevelarij, misbruik van gezag, beroepsmatige discriminatie en lasterlijke aanklacht. Groeneveld heeft namens een groep van 152 gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire het gerechtshof in Den Haag gevraagd om de Belastingdienst alsnog te laten vervolgen. In januari besloot het Openbaar Ministerie daarvan af te zien. Lees hier verder.

Meer personen met studieschuld, gemiddelde studieschuld gelijk gebleven

Het aantal personen met een studieschuld was begin 2021 hoger dan een jaar eerder. Na een toegenomen stijging in de afgelopen jaren is de gemiddelde schuld ten opzichte van 2020 gelijk gebleven. De totale Nederlandse studieschuld van huidige en oud-studenten bedroeg 24,4 miljard euro. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Lees hier …

Lees verder