Categorie: Schuldhulp

Subsidie voor verdere opschaling van het Schuldenknooppunt

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kent stichting Schuldenknooppunt een subsidie toe om de verdere opschaling van het Schuldenknooppunt mogelijk te maken. Volgens SZW is het Schuldenknooppunt een van de bewezen effectieve aanpakken om schulden sneller op te lossen. De Aanpak geldzorgen, armoede en schulden van het nieuwe kabinet wil, mede voor de uitwerking van het …

Lees verder

Studieschuld (oud-)studenten blijft toenemen

De studieschuld die (oud) studenten hebben bij de overheid blijft toenemen, zo meldt het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) Sinds de invoering van het leenstelsel in 2015 is de gemiddelde studieschuld met 3500 euro per (oud) Student toegenomen tot bijna 16.000 euro aan het begin van dit jaar. Lees hier verder.

Wilma (61) liet haar gas afsluiten omdat het onbetaalbaar wordt

Een onbetaalbare gasrekening? Niet voor de 61-jarige Wilma Maree. Op eigen verzoek werd vorige week de gastoevoer afgesloten. Lees hier verder.

Kabinet, bouw een brug naar 1 januari

Dagblad Trouw plaatste een opiniebijdrage van NVVK voorzitter Marco Florijn. Daarin schetste hij dat NVVK-leden in toenemende mate agressieve maar ook wanhopige reacties tegenkomen. Hulpvragers weten niet hoe ze de komende maanden door moeten komen met termijnbedragen voor energie die verdrievoudigen. Lees hier verder.

De toekomst van schuldhulp: anticiperen op life events

Pas starten met financiële hulp als iemand al betaalproblemen heeft? Volgens de stichting Erwelzijn kan het slimmer, door via advocaten, scheidingsbemiddelaars of de Burgerlijke stand meteen in actie te komen bij life events die tot schulden kunnen leiden. Lees hier verder.

Verpanding in opkomst door stijgende prijzen

Door de inflatie verpanden (een zakelijk zekerheidsrecht waarmee een roerende zaak bezwaard kan worden) mensen vaker hun gouden sieraden of dure spullen. Het is dit jaar veel drukker bij pandhuizen en goudinkopers, bovendien verschijnen er steeds meer klanten uit de middenklasse aan de balie. “Voor veel mensen is dit een noodgreep”, waarschuwt het Nibud. Dat …

Lees verder

Hotel betaalt studieschuld van medewerkers

In de strijd om personeel heeft Postillion Hotels bedacht dat ze nieuwe medewerkers helpen bij het aflossen van hun studieschuld. De nieuwe parttime ontbijtmedewerker die de vestiging in Dordrecht zoekt, kan er bijvoorbeeld gebruik van maken. Voor ieder gewerkt uur maakt Postillion 2,50 euro over naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Lees hier verder.  

Pilot in Rotterdam lost beginnende schulden van jongeren af

Stel, je hebt schulden. Soms is dat gewoon domme pech. Je bent je baan kwijt geraakt, en hebt net een aankoop gedaan waar je niet van af kan. Het overkomt veel jongeren. Maar van de ene schuld komt vaak de andere, en voor je het weet stapelen de schuldeisers zich op. Hoe fijn is het …

Lees verder

Schulden en geldstress zorgen voor gezondheidsklachten

Extra bezoek aan de huisarts en ziekmeldingen, geldzorgen al of niet in combinatie met schulden, kunnen leiden tot mentale en fysieke klachten. Relationele problemen bij schulden zijn ook geen uitzondering. Lees hier verder.

ABN AMRO: schuldenproblematiek duikt nu weer op

Cijfers over armoede geven inzicht in waar en wanneer er schulden ontstaan. Bij een koopkrachtdaling is dan vooral de duur van de armoede relevant. Hoe langer arm, hoe minder mogelijkheden om de stijgende consumentenprijzen op te vangen op een andere manier dan door schulden aan te gaan. In een eerste jaar na een inkomensterugval kan …

Lees verder