Categorie: Schuldhulp

Online lancering nieuwe e-learning ‘Werk & Schulden’

De nieuwe, interactieve e-learning rond Werk & Schulden is klaar en wordt op donderdag 26 november 2020 tussen 11.00 en 12.00 uur tijdens een online sessie gepresenteerd door Nadja Jungmann en Josje Dikkers van de Hogeschool Utrecht. Lees hier verder.

Is massaal kwijtschelden de remedie tegen nieuwe schuldencrisis ?

De schuldenproblematiek blijft onveranderd groot. Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe initiatieven voor schuldhulp. Dat er aantoonbaar vaak financiële problemen bij particulieren ontstaan in verband met verkeerd gedrag blijft onbelicht. Nu neemt ook de roep om schulden maar kwijt te schelden toe. Welke garantie geeft dit dat de schuldenaar niet daarna weer nieuwe schulden zal creëren? …

Lees verder

Een goed gesprek kan schulden voorkomen

Iemand met schulden helpen is goed, schulden voorkomen is beter. Daarom biedt woningcorporatie Rochdaele huurders aan om mee te kijken in hun huishoudboekje. Lees hier verder.

Nibud: verhoog bijstand en minimumjeugdloon

Verhoog de bijstand en het minimumjeugdloon en zorg voor een systeem van inkomensondersteuning dat toegesneden is op de huidige samenleving. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) komt tot deze aanbeveling na bestudering van vijf jaar armoedebeleid in tachtig gemeenten. Lees hier verder.

Sterke stijging in uitgaven aan beschermingsbewind

De uitgaven aan bijzondere bijstand bereikten in 2019 een hoogtepunt. Vooral de kosten van beschermingsbewind zijn in 2019 sterk gegroeid. Gemeenten gaven daaraan bijna de helft meer uit dan in het voorgaande jaar. Lees hier verder.

Financiële check en hulp voor ondernemers via online

Geldfit zakelijk is de nieuwe online test voor ondernemers en ZZP-ers die door de Nederlandse Schuldhulproute, in samenwerking met ondernemersorganisaties, banken en verzekeraars, wordt gelanceerd. Lees hier verder.

Pauzeknop voor mensen met schulden

De gemeente Amsterdam voert een pauzeknop in voor mensen met problematische schulden. Die maatregel voorkomt dat ze nog incasso’s en aanmaningen krijgen, totdat met behulp van een schuldhulpverlener een betalingstraject is gevonden. Lees hier verder.

Integrale aanpak Multi-problematiek bespaart 3 miljoen

Schulden, armoede en gezondheidsproblemen worden in de aanpak van Sociaal Hospitaal (SOHOS -zie hier voor nadere uitleg) tegelijkertijd behandeld. Met een focus op maatwerk en eigen regie wist de gemeente Den Haag, in samenwerking met zorgverzekeraar CZ, de afgelopen drie jaar 136 huishoudens te helpen en 3 miljoen euro aan zorgkosten te besparen. Lees hier …

Lees verder

Stichting Burgerpersoneelsfonds helpt bij grote financiële problemen

Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheden om uit te komen met hun inkomen. Daarnaast is het belangrijk om, als er toch schulden ontstaan, tijdig hulp te zoeken bij het oplossen hiervan. Stichting Burgerpersoneelsfonds (SBF) van het Ministerie van Defensie en Stichting Personeelsvoorzieningen van PostNL helpen medewerkers met geldzorgen. Lees hier verder.

Gratis telefoonnummer voor mensen met geldzorgen

Het gratis telefoonnummer 0800-8115 is sinds kort landelijk bereikbaar voor mensen met geldzorgen. Op dit moment zijn er naar schatting 1,4 miljoen huishoudens met financiële problemen. Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met hun zorgen omtrent hun geldzaken. Lees hier verder.