Categorie: Divers

Extra maatregelen tegen virusverspreiding

Tijdens een persconferentie vandaag, 25 september, werden door premier Rutte extra maatregelen aangekondigd die vanaf zondagavond 27 september 18:00 uur van kracht zijn. In het geval mede hierdoor het DCN-symposium op 07 oktober a.s. geen doorgang kan vinden, zal dit op maandag 28 september bekend worden gemaakt.

Belastingdienst verwijdert kwalificatie ‘opzet/grove schuld’ uit systemen op verzoek Nationale ombudsman

Op verzoek van de Nationale ombudsman verwijdert de Belastingdienst de kwalificatie “opzet/grove schuld” uit al zijn systemen. Lees hier verder.  

Volgens Nibud 2021 financieel zwaar jaar

De werkloosheid groeit, het aantal mensen in de bijstand neemt toe en diverse bedrijven krimpen of sluiten. 2021 zal voor velen een financieel gezien zwaar jaar worden. Daar staat tegenover dat voor diegenen die hun baan behouden er financieel gezien weinig zal veranderen. Lees hier verder.

Vuurwapens aangetroffen bij ontruiming woning

Bij een woningontruiming in Gorinchem op 08 september jl., heeft de uitvoerende deurwaarder drie vuurwapens aangetroffen. De ook aanwezige agenten namen de wapens meteen in beslag. bij nader onderzoek bleken het geen echte vuurwapens te zijn, maar waren ze niet van echt te onderscheiden. Lees hier verder.

Minstens 75.000 huishoudens binnen drie maanden in financiële problemen na inkomensverlies

Een forse groep huishoudens komt na inkomensverlies snel in de financiële problemen. Dit blijkt uit een stresstest van het Centraal Planbureau (CPB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) Lees hier verder.

Waarschuwing van Autoriteit Financiële Markten (AFM)

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft 2.500 Nederlanders via een brief gewaarschuwd voor boilerrooms: oplichters die hen mogelijk benaderen met dubieuze beleggingsaanbiedingen. Lees hier verder.

Meer persoonlijke leningen, minder schulden

Uit cijfers van het CBS blijkt dat steeds meer Nederlanders een lening afsluiten. Opvallend is dat de gemiddelde schuld juist omlaag gaat. Dit heeft alles met de persoonlijke lening te maken. Lees hier verder.

Toename van klanten bij de Voedselbank

Voedselbanken merken een toename van klanten sinds de uitbraak van het Coronavirus. Naar verwachting zal dit de komende maanden meer mensen een beroep doen op de Voedselbank. Lees hier verder.

Erfenis? Nee, dank U!

Maandelijks bedanken zo’n 3.220 Belgen voor de eer: ze verwerpen de erfenis. Zo wordt in ieder geval vermeden dat men wordt geconfronteerd met (grote) schulden van de erflater. Lees hier verder.

Schriftelijke vragen over huisuitzetting

CDA-Kamerleden René Peters en Martijn van Helvert stellen vragen naar aanleiding van het bericht ’emoties lopen hoog op bij huisuitzetting: meerdere politiepatrouilles rukken uit’. Lees hier verder. Van Helvert was kort geleden nog een van de vier CDA kandidaat-lijsttrekkers. Ruim voor de verkiezing trok hij zich echter terug. Hij constateerde zelf dat de verkiezing tussen …

Lees verder