Categorie: Divers

Restant voormalige bank DSB krijgt uitstel van betaling

DSB, het restant van de voormalige bank van ondernemer Dirk Scheringa, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter in Amsterdam. Volgens de bewindvoerders is dit juridisch gezien de beste manier om het laatste restje geld uit de boedel te verdelen. Dat zal gebeuren via een akkoord dat aangeboden wordt aan de schuldeisers. Lees hier …

Lees verder

DAS SLAAT EEN NIEUWE WEG IN, MET HONDERD ADVOCATEN

Marktleider DAS heeft de koers verlegd: van rechtsbijstandsverzekeraar naar brede juridische dienstverlener. Mede omdat de jongere generatie minder de neiging heeft zich te verzekeren, richt de rechtsbijstandsverzekeraar zich met een on-demand service steeds meer op onverzekerde klanten. Lees hier verder.

Nibud: gemiddeld 40 euro minder per maand te besteden

De koopkracht van huishoudens neemt dit jaar gemiddeld met 40 euro per maand af. Vrijwel iedereen gaat erop achteruit, constateert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), dat voor 117 voorbeeldhuishoudens de koopkracht berekende. Lees hier verder en ook hier verder.

Nog drieduizend bedrijven in onzekerheid over ontvangen coronasteun

Drieduizend bedrijven, zo’n 10 procent van de ondernemingen die de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben aangevraagd, weten nog niet of ze recht hebben op de coronasteun. Het gaat om bedrijven die sinds december in principe recht op een uitkering hebben, maar het kabinet wacht nog op goedkeuring uit Brussel. Lees hier verder.

ING rekent witwascontroles door aan zakelijke klant

Het financiële concern verhoogt met ingang van april 2022 de tarieven voor bijvoorbeeld kerkgenootschappen, coöperaties en tal van bedrijven. De extra kosten bedragen meerdere euro’s per maand en hangen af van de rechtsvorm van de klant. Lees hier verder.

Zorgelijk aantal mensen zonder pensioen

Het aantal mensen dat geen aanvullend pensioen bovenop de AOW opbouwt is „zorgelijk groot.” Daarvoor waarschuwt de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Volgens de laatste cijfers gaat het inmiddels om bijna 1 miljoen mensen. Lees hier verder.

Historisch laag aantal faillissementen in 2021

In december 2021 zijn er voor zittingsdagen gecorrigeerd 30 bedrijven, exclusief eenmanszaken, minder failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer voor hele jaar bekend. In 2021 zijn volgens voorlopige cijfers 1.536 bedrijven failliet verklaard. Dat is het op een na laagste aantal sinds de start van de …

Lees verder

Verdachte transacties

Een ondernemer die grote geldbedragen contant opnam en stortte, trok de aandacht bij de Rabobank. Witwassen, zo dacht men bij de bank. De rekeninghouder had een andere mening, het Kifid oordeelde. Lees hier verder.

Webwinkelfraude neemt flink toe

Door de lockdowns met gedwongen winkelsluitingen zijn Nederlanders steeds meer online gaan shoppen. Cybercriminelen spelen daar handig op in en bouwen bijvoorbeeld onbetrouwbare webshops. Het aantal aangiftes van webwinkelfraude is in de afgelopen vier jaar ruim verviervoudigd, met een duidelijke piek in de coronaperiode. Lees hier verder.

Criminelen verdienden 14 miljard aan crypto’s

Vorig jaar verdienden criminelen voor 14 miljard dollar aan cryptovaluta. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De cryptomarkt als geheel groeit echter sneller. Lees hier verder.