Categorie: Rechtspraak

Aantal faillissementen in mei gedaald

Rechtbanken hebben in mei 185 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 19 minder dan in april en 207 minder in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Raad voor de rechtspraak. Vorige maand gingen 133 rechtspersonen (bedrijven/organisaties) en 52 natuurlijke personen (individuen) failliet. Lees hier verder.

Rechter: KVK mag toegang tot handelsregister nog niet beperken

De Kamer van Koophandel (KVK) mag voorlopig nog niet de toegang tot het handelsregister beperken. De rechter heeft dat besloten in een kort geding. Lees hier verder.

Pilot digitaal beslagrekest van start

Bij de rechtbank Amsterdam start op 28 juni een eerste pilot voor het digitaal indienen van beslagrekesten en het digitaal uitwisselen van stukken met de rechtbank. Lees hier en ook hier verder.

Huurder mag niet uit woning worden gezet

Sociale verhuurder Pré Wonen mag de woning van een vrouw uit Beverwijk voorlopig niet ontruimen. Er moet eerst meer onderzoek naar haar problematiek worden gedaan. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland in een tussentijdse beslissing bepaald. De zaak wordt binnen vier weken voortgezet. De vrouw die sinds 2013 in een woning van Pré …

Lees verder

Aanzienlijk minder faillissementen

Rechtbanken hebben in april veel minder faillissementen uitgesproken dan in maart. Het ging in totaal om 199 faillissementen, 35 minder dan een maand eerder en 227 minder dan vorig jaar in april, meldt de Raad voor de Rechtspraak. Vorige maand gingen in totaal 137 bedrijven en organisaties bankroet en 62 individuen. Lees hier verder.

Belastingdienst betaalt te weinig rente: boete van 3500 euro

Een beroepsprocedure van een man over te weinig ontvangen rente van zeven euro, leverde hem in een uitspraak in hoger beroep bij de rechtbank van Leeuwarden maar liefst 3500 euro op. Lees hier verder.

Vrederechters binden strijd aan met gehaaide deurwaarders

Wie in België een factuur van enkele tientallen euro’s niet op tijd kan betalen, riskeert tot duizenden euro’s extra kosten. “Mensen die het al moeilijk hebben, worden zo volledig kopje onder geduwd”, zuchten vrederechters. Ze hebben hun buik vol van die gehaaide praktijken en pakken samen met Beweging.net uit met een plan dat definitief komaf …

Lees verder

Werkstraf voor vrouw die met haar Porsche inrijdt op deurwaarder

Een 42-jarige inwoonster van Hilversum is woensdag 21 april jl. wegens het inrijden op een gerechtsdeurwaarder begin januari 2019 in Rijs door politierechter Marja Noorman veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Lees hier verder.

Meer waarde hechten aan verklaring van gegijzelde deurwaarder

De man die twee jaar geleden een gerechtsdeurwaarder gegijzeld hield, is door de rechtbank Roermond veroordeeld tot een taakstraf van tweehonderd uur. De zaak werd eerst geseponeerd maar kwam na een artikel 12-procedure alsnog op zitting. Aan de verklaring van de deurwaarder hechtte de politierechter meer waarde dan die van de verdachte. Lees hier verder.

Rechter zet streep door Hoekstra’s aanpak flitskrediet

Buitenlandse aanbieders van flitskrediet kunnen voorlopig torenhoge leenkosten aan Nederlanders blijven rekenen. De poging van minister van Financiën Wopke Hoekstra hier een einde aan te maken is in strijd met het Europees recht. Lees hier verder.