9 mei 2022 archief

Schuldproblemen vaker opgelost zonder tussenkomst van rechter

Het lukt gerechtsdeurwaarders steeds beter om escalatie van schuldproblemen te voorkomen, meldt de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Het afgelopen jaar was er minder vaak een gang naar de rechter nodig om schuldbedragen te innen, staat in het jaarverslag over 2021. Lees hier verder.  

9,5 miljoen belastingaangiftes over 2021 binnengekomen

Tot 1 mei heeft de Belastingdienst bijna 9,5 miljoen aangiften inkomstenbelasting ontvangen. De aangiftecampagne over 2021 die vanaf 1 maart dit jaar liep is daarmee ten einde. 6,8 miljoen particulieren en 1,5 miljoen ondernemers kregen dit jaar een verzoek voor het doen van aangifte. Daarnaast doen ook ieder jaar mensen uit eigen beweging aangifte inkomstenbelasting, …

Lees verder

Jonge hond scheurt 1500 euro aan stukken

Soms kunnen dierenvrienden best kostbaar zijn. Dat bewijst de hond van Grégory. Golden Retriever Sally ging aan de haal met een envelopje met daarin 1500 euro dat op het aanrecht lag. De hond liet van het geld niet veel meer over. Gelukkig voor de Belg kreeg hij hulp van De Nationale Bank. Lees hier verder.

Gemeenten vorderen vier procent onterechte TOZO terug

Nederlandse gemeentes hebben nauwelijks TOZO-subsidie teruggevorderd. In het kader van die coronasubsidieregeling voor zzp’ers is bijna drie miljard euro uitgekeerd, meldt radioprogramma Pointer. Daarvan werd 130 miljoen euro of iets meer dan vier procent teruggevorderd. Lees hier verder.