Categorie: Rijksoverheid

Vanaf 10 augustus lagere rente bij kopen op afbetaling

Consumenten die op afbetaling spullen kopen bij bijvoorbeeld webwinkels, betalen daar vanaf 10 augustus geen 14 maar 10 procent rente over. Minister Hoekstra van Financiën heeft de maximale rente voor aankopen op krediet tijdelijk verlaagd, tot maart 2021. Lees hier verder. Het is overigens verstandiger om met name voor luxegoederen te sparen en geen lening …

Lees verder

Kabinet stelt eisen aan incassosector

Incassobureaus moeten binnenkort een vergunning hebben en worden vervolgens opgenomen in een incassoregister. Doel is de kwaliteit van de incassowerkzaamheden te verbeteren. Tevens wordt hierdoor het kaf van het koren gescheiden. Tijdens het DCN-symposium op 07 oktober in Nijkerk is het een van de onderwerpen. Lees hier verder.

Beperking renteaftrek voor ondernemers

Volgens Hans Vijlbrief, sinds 29 januari 2020 staatssecretaris van Financiën, wil het kabinet de renteaftrek voor bedrijven volgend jaar verder beperken. Met deze maatregel moeten ondernemers worden ontmoedigd om in zware tijden zoals nu het geval is, grote schulden aan te gaan. Lees hier verder.

Belastingmaatregelen in coronatijd

De Belastingdeurwaarder komt (bijna) niet meer aan de deur. Uitstel van betaling of regelingen zijn mogelijk. De overheid denkt mee en probeert problemen bij ondernemers te voorkomen. De mogelijkheden op een rijtje, lees hier verder.

Schriftelijk overleg over geweld tegen gerechtsdeurwaarders

Lees hier het verslag (Kamerstuk 28684-493).

Recessie door coronacrisis onvermijdelijk

De door de regering afgekondigde maatregelen duren ongewijzigd zeker nog tot 29 april. Het is vervolgens de vraag of en in welke mate er daarna weer een opstart kan gaan plaatsvinden. Dat er een recessie komt is zeker, het Centraal Planbureau (CPB) berekende in vier scenario’s de economische impact. Lees hier verder. 

Kabinet doet met coronabeleid beroep op maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel

Het kabinet heeft in een brief gereageerd op de oproep van de Armoedecoalitie (ondersteund door de NVVK) om tijdelijk te stoppen met nieuwe invorderingsmaatregelen. De reactie van staatssecretaris Van Ark kenmerkt zich door een beroep op ieders verantwoordelijkheidsgevoel. Lees hier verder.

Regulering incassobranche

In het regeerakkoord is afgesproken dat bij incasso misstanden effectiever worden bestreden en dat er een incassoregister, inhoudelijke eisen en handhavingsmaatregelen komen. Ook heeft het kabinet maatregelen aangekondigd om het ongewenste verdienmodel bij de cumulatie van termijnvorderingen tegen te gaan. Lees hier verder.  

CDA stelt vragen over doorverkopen vorderingen

Mensen die in de schulden zitten komen daar steeds dieper in als hun schuldeisers openstaande rekeningen aan elkaar verkopen. De kosten om dat aan de schuldenaar te vertellen moet de schuldenaar zelf betalen. Het CDA gaat Kamervragen stellen. Lees hier verder.  

Foute incassobureaus sneller in beeld

Er komt een checklist voor ondernemers waardoor foute incassobureaus worden ontmaskerd, zo berichtte de Telegraaf. Een nieuw initiatief van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) tegen malafide incasseerders. Eind van dit jaar komt daar het incassoregister nog bij, op termijn worden alle incassobureaus verplicht hierin opgenomen en volgen er sancties bij ontoelaatbare werkwijzen. Lees hier verder.