Categorie: (Gerechts)deurwaarder

Het contact tussen de klant en de deurwaarder

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft kort geleden de adviezen ten aanzien van betekeningen en beslagleggingen iets aangepast. Lees hier verder. Vanuit de media wordt vernomen dat het kabinet gaat besluiten om met ingang van 25 september de “anderhalve meter maatregel” te laten vervallen. Gelet op dit laatste en het gegeven dat er geen …

Lees verder

(Overheids)berichten over schuld(hulp) vaak te moeilijk

De teksten van berichten die overheden naar mensen sturen over schuldproblemen, zijn vaak nog te moeilijk voor de lezers. Dat concluderen de Universiteit Utrecht (UU) en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) na onderzoek. Lees hier verder. Gerechtsdeurwaarders zijn al lange tijd bezig met begrijpelijk communiceren. Uit een onderzoek blijkt dat 50% van de mensen waarmee …

Lees verder

Dagje mee met een deurwaarder

Omroep Groningen (OOG) ging een dag op pad met deurwaarder Marco de Jong. De ervaringen worden in woord, beeld en geluid gedeeld. Klik hier voor o.a. het filmpje.

Jongste deurwaarder van Nederland

Begin augustus werd hij beëdigd als jongste kandidaat-gerechtsdeurwaarder in Nederland. Met zijn jonge leeftijd van 20 jaar een opvallende gebeurtenis. Volgens de huidige richtlijnen zou hij maar liefst (bijna) 50 jaar dit beroep kunnen uitoefenen. Lees hier verder.

Deurwaarders in Delft opgepast !

Mr. van de week Carla Prins, zij is sinds 2002 letselschadejurist bij Pals Letselschade, kwam in het nieuws naar aanleiding van de verkiezing voor de Gevaarlijkste Stoep van Nederland, waar zij als jurylid bij betrokken was. Daarbij kwam de Bakemastraat in Delft als ‘winnaar’ uit de bus. Lees hier verder.

Deurwaarders kunnen elkaar via app steunen bij vervelende gebeurtenissen

De app van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) heeft een nieuwe functionaliteit: steunbetuigingen. Daarmee kunnen deurwaarders elkaar ‘steunen’ als er in het dagelijks werk en leven vervelende dingen gebeuren. Lees hier verder.

Deurwaarder 5 jaar het cachot in

Voormalig gerechtsdeurwaarder Hans K. is woensdag 11 augustus door de rechtbank in Roermond veroordeeld voor twee verkrachtingen en een aanranding. De rechtbank legde hem vijf jaar cel op. De rechtbank rekent K. bijzonder zwaar aan dat hij bij kwetsbare vrouwen ‘schandelijk misbruik heeft gemaakt van zijn positie als deurwaarder’. De man dwong de vrouwen hun …

Lees verder

Zes jaar celstraf geëist tegen voormalig gerechtsdeurwaarder

Het Openbaar Ministerie wil dat een deurwaarder zes jaar de cel in gaat omdat hij zich tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden in natura zou hebben laten betalen. Drie slachtoffers voelden zich zo onder druk gezet en vernederd, dat ze aangifte deden van verkrachting. Lees hier verder.

Startpagina deurwaarders

Het Kadaster heeft voor deurwaarders een startpagina aangemaakt met alle relevante nieuwsberichten en documentatie. Lees hier verder.

Verkorte op leiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder

Met ingang van 01 september 2021 kunnen studenten met een relevante en recente hbo/wo-vooropleiding Rechten een verkort traject van de opleiding tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder doorlopen. Met deze vooropleiding kan de student een vrijstelling krijgen voor de helft van de reguliere opleiding. Lees hier verder