Categorie: (Gerechts)deurwaarder

Je hebt een huurachterstand, je wordt op straat gezet

Iemand moet het doen, maar waarom gaan mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? Nederlanders met zo’n baan vertellen over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Nu vertelt deurwaarder Mark Hafkamp (55). Lees hier verder.

Werken als deurwaarder bij de Overheid

Op 29 april jl. werd via deze site aangegeven dat de Belastingdienst op zoek is naar deurwaarders. Reageren kan tot 30 mei a.s. Over het werken bij de Belastingdienst als deurwaarder vertelt een ervaringsdeskundige. Lees hier verder.

Rechters willen in plaats van ‘verplichte celstraf’ weer makkelijker taakstraf kunnen opleggen

Met dit voorstel worden personeel in het openbaar vervoer en de zorgsector beter beschermd tegen geweld, net als jeugdbeschermers, rechters, griffiers, officieren van justitie en advocaten, inspecteurs van de inspectiediensten, beveiligers en bewakers, verkeersregelaars, defensieambtenaren, deurwaarders en reddingszwemmers, zo staat in het voorstel dat nog langs de Eerste Kamer moet. Lees hier verder.

Deurwaarders: meer beslagen gelegd op auto’s

Sinds er digitaal beslag kan worden gelegd op auto’s, worden meer auto’s in beslag genomen door deurwaarders. Dit beslag is nu min of meer een administratieve handeling van achter een bureau geworden. In het verleden werd de schuldenaar meestal thuis met dit beslag geconfronteerd en werd de auto regelmatig meteen afgevoerd. Dit laatste was overigens …

Lees verder

Schuldproblemen vaker opgelost zonder tussenkomst van rechter

Het lukt gerechtsdeurwaarders steeds beter om escalatie van schuldproblemen te voorkomen, meldt de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Het afgelopen jaar was er minder vaak een gang naar de rechter nodig om schuldbedragen te innen, staat in het jaarverslag over 2021. Lees hier verder.  

Akkoord over nieuwe politie-cao: weer assistentie voor deurwaarders

De politiebonden, minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid en korpschef Henk van Essen hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over een nieuwe politie-cao. De salarissen van het politiepersoneel gaan tijdens de looptijd van de nieuwe cao (tot en met juni 2024) gemiddeld met 9,5 procent omhoog. Vanwege dit onderhandelaarsakkoord kunnen deurwaarders met onmiddellijke ingang weer een …

Lees verder

Vacatures

De Belastingdienst heeft ruimte voor extra deurwaarders, diverse gerechtsdeurwaarderskantoren hebben openstaande vacatures voor toegevoegd gerechtsdeurwaarders, administratief en incassomedewerkers enz. Lees hier verder.

Tuchtrecht gerechtsdeurwaarders

Gerechtsdeurwaarders vallen onder het tuchtrecht. Soms maken ze het erg bont en volgt een forse maatregel. Dit blijkt uit twee uitspraken van de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders. Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders publiceerde twee praktijkvoorbeelden. Lees hier verder.

Deurwaarders gezocht !!

Bij de belastingdienst is ruime voor extra deurwaarders. In de vacature-tekst staat o.a. het volgende: het ene moment in je openstaande bedragen en leg je beslag. Het andere moment werk je tijdens een verkeerscontrole samen met overheidsdiensten om belastingschuldigen aan te spreken. Lees hier verder voor meer informatie !

Deurwaarders: tientallen huisuitzettingen en ontruimingen noodgedwongen gecanceld

Woningcorporaties zijn gefrustreerd omdat diverse huisuitzettingen en ontruimingen de afgelopen weken niet door konden gaan als gevolg van de politieacties. De beroepsvereniging voor gerechtsdeurwaarders (KBvG) kijkt de situatie met lede ogen aan. Lees hier verder.