Categorie: (Gerechts)deurwaarder

Geen salaris? Dan beslag op een vliegtuig!

Een in Zoetermeer wonende piloot kreeg als opleider van piloten niet betaald door zijn opdrachtgever, het Cypriotische TUS Airways. Een beslag op een vliegtuig van deze maatschappij, gestald op Maastricht Aachen Airport, bracht de luchtvaartmaatschappij op andere gedachten. Lees hier verder.

SNG rekenmodule vBVV

De nieuwe Wet Vereenvoudiging beslagvrije voet (vBVV) treedt op 1 januari 2021 in werking. Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) heeft een rekenmodule ontwikkeld om de beslagvrije voet te berekenen. Lees hier verder.

Interview met nieuwe voorzitter KBvG

BVD-Advocaten (met vestigingen in Barneveld, Hardinxveld, Kampen, Veenendaal en Werkendam) publiceerde een interview met Michael Brouwer. Hij is per 01 november de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de opvolger van Wilbert van de Donk die na zes jaar de voorzittershamer aan hem overdraagt. Lees hier verder.

Beslag- en executierecht gefaseerd herzien

De wetswijziging waarmee het beslag- en executierecht wordt herzien is vanaf 1 oktober gefaseerd in werking getreden. De wijziging is er op gericht om te voorkomen dat mensen met schulden onder het bestaansminimum terechtkomen. Beslag op roerende zaken biedt nu minder verhaalsmogelijkheden, de beslagvrije voet wordt aangepast, wel wordt het binnenkort mogelijk om administratief beslag te …

Lees verder

Herziening beslag- en executierecht eerste delen in werking per 01 oktober 2020

Op 1 oktober 2020 treden de eerste onderdelen van de wet tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Faillissementswet in werking. Met de wet wordt de herziening van het beslag- en executierecht geregeld. De wet beoogt het bestaansminimum van schuldenaren te beschermen, beslag en executie efficiënter te maken en te voorkomen dat …

Lees verder

Deurwaarder treft puinhoop aan bij ontruiming

Aan gerechtsdeurwaarders wordt met klem geadviseerd om ontruimingen en beslagleggingen op inboedels waar mogelijk voorlopig op te schorten, soms moet een ontruiming toch gewoon doorgaan zoals b.v. van een horecagelegenheid in Maastricht. Na binnenkomst wachtte er een negatieve verrassing. Lees hier verder.

Faillissement Schuman Incasso B.V.

Op 19-08-2020 is Schuman Incasso B.V. h.o.d.n. Gerechtsdeurwaarderskantoor Schuman te Ede (Gelderland) door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr C.W. Houtman. Lees hier verder.

Herzieningen beslag- en executierecht in werking per 1 oktober 2020

Het Besluit tot vaststelling van het tijdstip van inwerkingtreding van de Wet van 3 juni 2020 tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Faillissementswet in verband met de herziening van het beslag- en executierecht, is gepubliceerd. De wet treedt op enkele onderdelen na, op 1 oktober 2020 in werking. De wet beoogt …

Lees verder

Wilbert van de Donk kijkt terug op 4 maanden corona

De coronacrisis: stilgelegde incassomaatregelen, de coronabetekeningen, beeldbellen. Wilbert van de Donk, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) blikt via een interview in CreditExpo terug. Lees hier verder. Op 07 oktober spreekt hij nog één keer als voorzitter van de KBvG tijdens het DCN-symposium 2020. Maar liefst zes jaar op een rij heeft hij …

Lees verder

Het is nog niet te laat als de deurwaarder komt

Kort geleden publiceerden wij over de ervaringen in de praktijk van gerechtsdeurwaarder Sascha Toppinga. Fred is belastingdeurwaarder en werkt voor Cocensus. Lees hier verder over de wijze waarop hij zijn werkzaamheden uitvoert.