Categorie: (Gerechts)deurwaarder

Geen salarisverhoging voor belastingdeurwaarders in 2025

In het gesloten regeerakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB staat, dat Rijksambtenaren en politieke ambtsdragers in 2025 een jaar op de 0-lijn gaan zitten. Zij krijgen dan geen loonsverhoging. Dit besluit is dus ook van toepassing voor de belastingdeurwaarders in dienst van de Belastingdienst. Deurwaarders in dienst bij gemeenten hebben geen last van deze …

Lees verder

De deurwaarder die geen schulden wil innen, maar vooral wil bemiddelen: “Het heeft geen zin om geld te zoeken bij wie het niet heeft”

Toen deurwaarder Patrick Van Buggenhout tien jaar geleden aankaartte “dat het systeem van schulden innen compleet verziekt was”, keerde zijn sector zich tegen hem. Zijn filosofie – minder rechters, meer bemiddeling – wordt nu in een wet gegoten. Lees hier verder.

Meer jongeren met schulden, vooral zorgpremie is een probleem

Deurwaarders zien steeds meer jongeren met schulden. Een van de belangrijkste oorzaken is betaalachterstanden bij de zorgverzekering, blijkt uit een rondgang van de NOS. Extra wrang is dat veel van deze jongeren geen zorgtoeslag aanvragen. Lees hier verder.  

Achteraf wanbetalen: deurwaarders staan vaker bij jongeren op de stoep

Als DCN hebben we al meer gepubliceerd over dit onderwerp en gewaarschuwd: “buy now, pay later” zorgt voor grote problemen. De AFM waarschuwde ook, BNR hield een rondgang. Lees en luister hier verder.

Rechtbank Oost-Brabant biedt hulp bij de aanpak van schulden

De rechtbank Midden Nederland werkt vanaf 02 april al met een schuldenfunctionaris, de rechtbank Oost-Brabant werkt vanaf 01 mei met schuldenfunctionarissen. Om mensen met schulden verder te kunnen helpen. Schuldenfunctionarissen zijn medewerkers van de rechtbank die ervoor zorgen dat rechtzoekenden met financiële problemen eerder bij de schuldhulpverlening van hun gemeente terechtkomen. Lees hier verder.

Tuchtrechter gerechtsdeurwaarders: geen regeling tijdens loonbeslag

De tuchtrechter (Kamer voor gerechtsdeurwaarders) heeft een belangrijke uitspraak (1) gedaan in een zaak waarin een gerechtsdeurwaarder een regeling wilde treffen terwijl debiteurklant al te maken had met een loonbeslag. Volgens de tuchtrechter moet een gerechtsdeurwaarder terughoudend zijn bij het treffen van regelingen als er sprake is van loonbeslag. Omdat betrokkene dan moet leven van …

Lees verder

Specialist invordering gezocht

Bij de Belastingdienst, locatie Arnhem, zoekt men naar een specialist op het gebied van de invordering. Relevante werkervaring in een invorderingsfunctie is een pree, specifieke kennis wordt opgedaan tijdens een 18 maanden durende opleiding bij de Belasting Academie. Meer weten? Klik dan hier.

De aansprakelijkheid van de staat bij een failliete gerechtsdeurwaarder

Als een gerechtsdeurwaarder failliet gaat, is de Staat hoofdelijk aansprakelijk voor het niet nakomen van de verplichtingen van de gerechtsdeurwaarder. Dit is in art. 480 lid 3 Rv bepaald. De Utrechtse kantonrechter moest onlangs de reikwijdte ervan beoordelen. Lees hier verder.  

Ook bij executieverkopen: verbod op contante betalingen boven € 3.000

Het zal geen dagelijkse praktijk zijn voor deurwaarders, toch zijn grote contante betalingen bij een executieverkoop van b.v. een auto geen uitzondering. Om witwassen van crimineel geld tegen te gaan, hebben Minister Van Weyenberg van Financiën en minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid de Tweede Kamer in een brief laten weten (ondanks het feit dat …

Lees verder

Fiscaal advocaten hekelen willekeur bij fiscus

De invordering van coronaschulden bij ondernemers loopt spaak door personeelstekort bij de fiscus. Ondernemers die zich melden vangen vaak bot, terwijl anderen in de luwte blijven. Deze willekeur zorgt voor onzekerheid en spanning onder cliënten, zien fiscaal advocaten. Lees hier verder.