16 mei 2022 archief

Je hebt een huurachterstand, je wordt op straat gezet

Iemand moet het doen, maar waarom gaan mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? Nederlanders met zo’n baan vertellen over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Nu vertelt deurwaarder Mark Hafkamp (55). Lees hier verder.

Accountants waarschuwen voor schuldchaos bij ondernemers

Accountants zijn bezorgd dat  de Belastingdienst een “separaat traject” gaat volgen voor het innen van specifiek belastingschulden bij ondernemers. De signalen die de beroepsvereniging NBA van accountants krijgt zijn “nu nog anekdotisch”. Maar accountants verwachten dat vanaf dit najaar bij een deel van hun ondernemers “de problemen zich snel op zullen stapelen”. Er heest vrees dat de Belastingdienst …

Lees verder

Utrecht ziet provinciale ozb niet zitten

Als het aan Provinciale Staten van Utrecht ligt, betaalt na 2030 iedere inwoner boven de achttien jaar een vast bedrag aan provinciale belasting via een ingezetenenheffing. Die moet dan in de plaats komen voor de opcenten op de motorrijtuigenbelasting. De ene melkkoe lijkt plaats te gaan maken voor een andere. Lees hier verder.

Wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen naar Raad van State

De ministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris De Vries van Financiën (Toeslagen en Douane) ingestemd met het aanbieden van het wetsvoorstel Wet hersteloperatie toeslagen voor een spoedadvies aan de Raad van State. Deze wet legt een solide juridische basis onder alle regelingen in de hersteloperatie. Dat geeft duidelijkheid aan deze gedupeerden, maakt inzichtelijker waaruit de …

Lees verder

Universiteit Leiden verzweeg sponsoring hoogleraar door Belastingdienst

De leerstoel van bijzonder hoogleraar Rex Arendsen van de Rijksuniversiteit Leiden wordt in stilte betaald door de Belastingdienst, terwijl hij als hoogleraar onderzoek doet naar belastingwetgeving en de uitvoerbaarheid ervan. Hijzelf, de universiteit en de Belastingdienst hebben dit potentiële belangenconflict niet publiekelijk vermeld. Lees hier verder.