10 mei 2022 archief

Deurwaarders: meer beslagen gelegd op auto’s

Sinds er digitaal beslag kan worden gelegd op auto’s, worden meer auto’s in beslag genomen door deurwaarders. Dit beslag is nu min of meer een administratieve handeling van achter een bureau geworden. In het verleden werd de schuldenaar meestal thuis met dit beslag geconfronteerd en werd de auto regelmatig meteen afgevoerd. Dit laatste was overigens …

Lees verder

Ook middeninkomens vrezen rekeningen niet te kunnen betalen, horen ze bij Nibud

Niet alleen minima worden getroffen door de inflatie. “Veel meer dan anders”, krijgt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) telefoontjes, mails en berichten van mensen die zeggen niet rond te kunnen komen. “Opvallend genoeg” nu ook meer van de inkomensgroep daarboven. Lees hier verder.

Inflatie (9,6 procent) blijft pieken

De prijzen van voedingsmiddelen als vlees en groente lopen snel op en dragen steeds meer bij aan de hoge inflatie. Voeding was in april 8,5 procent duurder dan een jaar eerder. In maart was die stijging nog 6,2 procent. Lees hier verder.

Energietoeslag gespreid uitbetalen, misschien nog niet zo’n slecht idee

De gemeente Deventer keert de energietoeslag voor minimahuishoudens niet in één keer maar in termijnen uit. Dat helpt de financieel zwakste huishoudens om het geld op een goede manier te besteden, verwacht de gemeente. Ook de gemeenten Raalte, Meppel en Bronckhorst kiezen ervoor om de uitbetaling van de energietoeslag te spreiden. Lees hier verder.