april 2022 archief

Deurwaarders gezocht !!

Bij de belastingdienst is ruime voor extra deurwaarders. In de vacature-tekst staat o.a. het volgende: het ene moment in je openstaande bedragen en leg je beslag. Het andere moment werk je tijdens een verkeerscontrole samen met overheidsdiensten om belastingschuldigen aan te spreken. Lees hier verder voor meer informatie !

Alleen bezwaarmakers krijgen geld terug

Vooralsnog krijgen alleen de ongeveer 60.000 mensen die bezwaar hebben gemaakt tegen de zogenoemde spaartax geld terug. Wie geen bezwaar heeft gemaakt krijgt geen compensatie, het zal voor deze groep mensen als zeer onterecht of zelfs als diefstal worden gevoeld. Bij de Hoge Raad loopt nu een zaak van een klager die aanspraak maakt op …

Lees verder

Je kunt het zien als een vrijwillige belasting

Nadat de gemeenteraad van Rotterdam vorige week geen extra geld beschikbaar stelde om de energietoeslag aan een grotere groep Rotterdammers uit te keren, sprong stichting De Verre Bergen in het gat. De filantropische instelling, opgericht door miljardairsfamilie Van der Vorm, bood de gemeente 15 miljoen euro aan om de inkomensgrens voor de energietoeslag alsnog op te …

Lees verder

Wanbetaling is terug van weggeweest

De kans dat een factuur te laat of niet wordt betaald, neemt dit jaar sterk toe. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Allianz Trade. Meer dan de helft van de Europese exporteurs verwacht een toename van het wanbetalingsrisico. Lees hier verder.

VOORMALIG FRAUDEAANKLAGER VEROORDEELD VOOR FRAUDE

Het gerechtshof Den Haag heeft een voormalig advocaat-generaal in hoger beroep veroordeeld voor valsheid in geschrifte en voor het geven van onjuiste en onvolledige informatie aan de Belastingdienst. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Lees hier verder.

LAATSTE WAARSCHUWING VOOR NIET-GEREGISTREERDE UBO-PLICHTIGEN

Het ministerie van Financiën zal UBO-plichtigen die zich nog niet hebben geregistreerd een laatste waarschuwing geven voordat een sanctie wordt opgelegd. Als eerste zal daarbij worden gekeken naar organisaties waar de risico’s op witwassen en financieren van terrorisme het hoogst zijn. Lees hier verder.

Niet elke fout is fraude

Rotterdam deelde bijna evenveel bijstandsfraudeboetes uit als Amsterdam, Den Haag en Utrecht samen. Door datavergelijking daalde dat aantal. De Raad voor Rechtsbijstand beschikt over data over juridische procedures tussen gemeenten en burgers. Daarmee kunnen lokale overheden het beleid in het sociale domein aanpassen. In Rotterdam werden fors minder fraudebesluiten genomen. Lees hier verder.

Tien procent van de winkeliers stopt ermee

Duizenden winkeliers zullen de komende maanden besluiten om te stoppen vanwege te hoge schulden. INretail schat dat 20 procent van de winkelbedrijven forse financiële problemen heeft. Onoplosbare schulden leidt tot grote afkalving van het winkelbedrijf. Lees hier en ook hier verder.

Kosten slaan op hol bij grote banken

Witwassen, fraude en duurzaamheid jagen de kosten van banken op. De vier grote banken hebben moeite met hun kosten onder controle te houden. Dat komt vooral door de vele inspanningen om witwaspraktijken te voorkomen, investeringen in digitale dienstverlening en compensatiemaatregelen voor bijvoorbeeld teveel betaalde rente op doorlopende kredieten. Lees hier verder.

Ombudsmannen vragen opnieuw versnelling in hersteloperatie toeslagenaffaire

De Nationale ombudsman en de Kinderombudsman vragen staatssecretaris De Vries opnieuw om versnelling in de hersteloperatie toeslagenaffaire. De in het voorjaar van 2021 aangekondigde herstelregelingen voor kinderen en ex-partners zijn er nog altijd niet en ook de herijking laat lang op zich wachten. Bovendien is er grote achterstand bij het afhandelen van bezwaren. Lees hier …

Lees verder