Categorie: Belastingdienst

Belastingdienstloket voor gedupeerden toeslagenaffaire in lopende schuldregeling geopend

Een schone lei voor gedupeerden van de toeslagenaffaire komt nu snel dichterbij. Schuldhulpverleners en beschermingsbewindvoerders kunnen de lopende Msnp-regeling van gedupeerde ouders beëindigen. Lees hier verder.

Stel uit Ede opgepakt vanwege belastingfraude, FIOD legt beslag op administratie

Een 54-jarige man en 52-jarige vrouw uit Ede zijn afgelopen woensdag na een inval opgepakt omdat ze verdacht worden van belastingfraude. Het gaat om een echtpaar dat eigenaar is van een belasting- en advieskantoor, zo laat de Fiscale inlichten- en opsporingsdienst (FIOD) weten. Lees hier  verder.  

Grote verkeerscontrole in Eindhoven: deurwaarders innen 45.000 euro en tientallen voertuigen in beslag genomen

Bij een grote verkeerscontrole op 20 juli in Eindhoven is meer dan 45.000 euro aan belasting geïnd. Tientallen boetes zijn uitgedeeld en 31 voertuigen zijn door deurwaarders beslag genomen. De controle was een samenwerking tussen de Belastingdienst, douane, deurwaarders, Landelijke Eenheid, team verkeershandhaving en AVIM (Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel). Zo’n zeventig man werkte mee …

Lees verder

Miljoen boete voor belastingontduiking

Een gepensioneerd stel uit Eindhoven moet een boete van een miljoen euro betalen omdat de man en vrouw jarenlang belasting ontdoken door te doen alsof ze in Zwitserland woonden. In werkelijkheid pinden ze dagelijks in Eindhoven van hun buitenlandse rekening. Lees hier verder.

De (lastig te bepalen) grens tussen controle en opsporing

De belastingdeurwaarder voert over het algemeen geen controletaken uit, voor die werkzaamheden komen speciale ambtenaren in beeld. De belastingplichtige moet echter wel meewerken aan een controle. Bij onderzoek naar een strafbaar feit is dit anders. Lees hier verder.

Belastingdienst opent steunpunten in gemeentehuizen en wijkcentra

De Belastingdienst opent dit jaar tien nieuwe steunpunten in gemeentehuizen en wijk- of stadscentra. Die moeten een aanvulling vormen op de al bestaande 21 balies in kantoren van de fiscus zelf, die weer volledig opengaan. Het eerste nieuwe steunpunt wordt op woensdag 21 juli geopend in het stadhuis van Terneuzen. Lees hier verder.

Belastingdienst biedt snel helderheid over aangifte

Bijna iedereen die aangifte inkomstenbelasting deed over 2020 heeft al bericht gekregen van de Belastingdienst. Zo hebben mensen snel duidelijkheid over een te betalen of terug te ontvangen bedrag. Wie vóór 8 april aangifte deed, kreeg sowieso vóór 1 juli bericht. Lees hier verder.

Andere vorm heffing box 3 van de baan

Er komt geen box 3-heffing op basis van werkelijk rendement. Op dit moment heeft de Belastingdienst niet voldoende informatie om zo’n stelsel in te voeren. Dit is de conclusie van een onderzoek dat het Ministerie van Financiën hiernaar uitvoerde. Lees hier verder.

Zo zit het met navorderen en naheffen van belasting

Er zijn twee verschillende soorten belastingen; aangiftebelastingen en aanslagbelastingen. Bij aangiftebelastingen, zoals loon-en omzetbelasting, doet de belastingplichtige aangifte van de door hem over een tijdvak verschuldigde belasting en betaalt hij het volgens die aangifte verschuldigde bedrag aan de belastingdienst. Lees hier verder.

Wel steun, geen generieke kwijtschelding van belasting voor bedrijven

Nederlandse bedrijven hebben tot nu toe 36 miljard euro aan belastingschulden opgebouwd, maar “om ongelijkheid te voorkomen, is er geen sprake van generieke kwijtschelding van die schulden”, meldt het demissionaire kabinet donderdag bij de presentatie van de nieuwe steunpakketten. Er wordt in totaal 6 miljard euro uitgetrokken voor nieuwe coronasteun, kondigen ministers Stef Blok (Economische …

Lees verder