Categorie: Belastingdienst

Geen salarisverhoging voor belastingdeurwaarders in 2025

In het gesloten regeerakkoord tussen PVV, VVD, NSC en BBB staat, dat Rijksambtenaren en politieke ambtsdragers in 2025 een jaar op de 0-lijn gaan zitten. Zij krijgen dan geen loonsverhoging. Dit besluit is dus ook van toepassing voor de belastingdeurwaarders in dienst van de Belastingdienst. Deurwaarders in dienst bij gemeenten hebben geen last van deze …

Lees verder

Bedrijven betalen in totaal 298 miljard aan belasting

De totale belastingbijdrage van het Nederlands bedrijfsleven bedroeg vorig jaar 298 miljard euro, heeft PwC berekend. Dit geld komt terecht in de schatkist, de sociale fondsen en bij de Europese Unie. PwC maakt de belastingbijdrage, die tot nu toe onbekend was, de voor Verantwoordingsdag bekend. Lees hier verder.

Vacature: rechercheur bij de FIOD

Criminelen die geld witwassen. Bedrijven die hun werknemers of leveranciers schaden door faillissementsfraude. Of mensen die zich verrijken ten koste van óns belastinggeld. Fraude kent vele gezichten. Als rechercheur bij de FIOD in Almelo, Amsterdam, Eindhoven, Groningen of Zwolle ben jij een belangrijke spil in de fraudebestrijding. Meer weten of solliciteren? Kijk hier.  

Schuldenknooppunt brengt schuldenrust

Na een succesvolle proefperiode gaan de Belastingdienst en Dienst Toeslagen door met de samenwerking met het Schuldenknooppunt. Via het Schuldenknooppunt wisselen schuldeisers en schuldhulpverleners op een snelle, gelijke en betrouwbare manier gegevens uit. Zo worden mensen met problematische schulden beter en sneller  geholpen. Lees hier verder.  

Wijziging van Leidraad Invordering

De Staatssecretaris van Financiën heeft het volgende besloten. Dit besluit wijzigt de Leidraad Invordering 2008. Het beleid dat ziet op het berekenen van de nettowoonlasten bij de betalingscapaciteit voor uitstel van betaling en kwijtschelding wordt gewijzigd. Dit besluit treedt op 1 mei 2024 in werking. Lees hier verder.

Belastingambtenaren hebben ‘ruime gelegenheid’ om te lekken

Bij de Belastingdienst bestaat een “ruime gelegenheid” om vertrouwelijke informatie door te spelen aan criminelen. Dat staat in een onderzoek dat demissionair staatssecretaris Marnix van Rij van Financiën vorige week met de Tweede Kamer heeft gedeeld. Het zicht op corruptie is “minimaal”, onder meer omdat weinig wordt bijgehouden wie wat deelt. Lees hier verder.  

Belastingdienst versterkt weerbaarheid tegen ondermijning

De Belastingdienst gaat meer doen om de organisatie weerbaarder te maken tegen criminele ondermijning. Bijvoorbeeld door het oprichten van een eigen veiligheidsbureau, het verder verbeteren van de gebruikersregistratie – logging – van applicaties die door medewerkers van verschillende dienstonderdelen worden gebruikt en door het versterken van de screening van eigen en extern personeel. Lees hier verder.

Medewerker invordering Belastingdienst – standplaats Den Haag

Inhoud takenpakket: je informeert klanten mondeling of schriftelijk over hun belastingschuld(en), gaat met hen in gesprek over betalingsmogelijkheden en maakt daarover afspraken. Als dat niet mogelijk is, onderzoek je de opties van dwanginvordering. Daarbij werk je nauw samen met collega’s van toezicht, je collega-invorderaars en deurwaarders. Extern overleg je met fiscaal adviseurs en andere handhavingspartners. Door …

Lees verder

Specialist invordering gezocht

Bij de Belastingdienst, locatie Arnhem, zoekt men naar een specialist op het gebied van de invordering. Relevante werkervaring in een invorderingsfunctie is een pree, specifieke kennis wordt opgedaan tijdens een 18 maanden durende opleiding bij de Belasting Academie. Meer weten? Klik dan hier.

Fiscaal advocaten hekelen willekeur bij fiscus

De invordering van coronaschulden bij ondernemers loopt spaak door personeelstekort bij de fiscus. Ondernemers die zich melden vangen vaak bot, terwijl anderen in de luwte blijven. Deze willekeur zorgt voor onzekerheid en spanning onder cliënten, zien fiscaal advocaten. Lees hier verder.