Category: Belastingdienst

Belastingdienst bestempelde tienduizenden mensen als fraudeur bij de inkomstenbelasting

De Belastingdienst heeft jarenlang op basis van profilering en vermoedens tienduizenden mensen bestempeld als fraudeur bij de aangifte inkomstenbelasting. Lees hier verder.

Speciale Ombudsman voor belastingzaken

Er moet een ombudsman komen voor belastingzaken, vindt de Tweede Kamer. Die moet mensen bijstaan in het labyrint dat de belasting- en toeslagregels soms vormen en opkomen voor hun rechten. De toeslagenaffaire waarin mensen onterecht werden beschuldigd van fraude en soms in grote problemen kwamen, is mede een aanleiding om met dit voorstel te komen. …

Lees verder

Grote bedrijven doen relatief vaak een beroep op belastinguitstel

Bedrijven met meer dan tien werknemers hebben de afgelopen tijd relatief vaak gebruik gemaakt van de mogelijkheid om in coronatijd de betaling van verschuldigde belastingen een paar maanden uit te stellen. Zo blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) Lees hier verder.

Online bijzonder uitstel van betaling aanvragen of verlengen

Vanaf 16 maart kan een ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als het bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen is gekomen. Er werd vervolgens bijzonder uitstel verleend voor een periode van drie maanden. In de schriftelijke ontvangstbevestiging die van de Belastingdienst is ontvangen, staat de einddatum van het bijzonder uitstel. Is het bijzonder uitstel van drie …

Lees verder

Toename nep-aanmaningen van de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst komen fors meer meldingen binnen van mensen bij wie geprobeerd is hen op te lichten. In een maand tijd zijn 40.000 meldingen gedaan van nep-aanmaningen namens de Belastingdienst. Ook wordt gedreigd met het inzetten van deurwaarders. Lees hier verder.

De dwanginvordering van belastingschulden onder een derde wordt eenvoudiger

De aanstaande wijzigingen van de Invorderingswet 1990 hebben betrekking op de vereenvoudiging van de dwanginvordering van belastingschulden onder een derde op wie de belastingschuldige een vordering heeft of zal verkrijgen. Dit treedt op 01 juli 2020 in werking. Lees hier verder.

Verbazing bij NVVK over communicatiekeuze Belastingdienst

De NVVK verbaast zich over de keuze van de Belastingdienst om 10.000 toeslagouders een ambtelijke brief te sturen met verwijzing naar een telefoonnummer en een reactieformulier. De ouders moeten erop reageren om daadwerkelijk compensatie te krijgen voor de handelwijze van de dienst in de toeslagenaffaire. Lees hier verder.

Aangifte tegen Belastingdienst

Beroepsmatige discriminatie en het ambtsmisdrijf knevelarij: het “vorderen of ontvangen van een betaling terwijl de ambtenaar weet dat die betaling niet verschuldigd is”. Dat is de inhoud van de aangifte tegen de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. Veel mensen raakten onterecht in grote problemen. Bedragen werden teruggevorderd, deurwaarders werden ingezet, beslagen werden gelegd. Lees hier verder.

Belastingmaatregelen in coronatijd

De Belastingdeurwaarder komt (bijna) niet meer aan de deur. Uitstel van betaling of regelingen zijn mogelijk. De overheid denkt mee en probeert problemen bij ondernemers te voorkomen. De mogelijkheden op een rijtje, lees hier verder.

Nu ook criminele SMS-berichten

Naar nu blijkt proberen criminelen via SMS-berichten, welke namens de Belastingdienst zouden zijn verzonden, mensen ook geld af te troggelen. Tevens wordt gedreigd dat een deurwaarder op de stoep zal staan indien er niet wordt betaald. Zodra er een bericht wordt ontvangen en het nummer 31640352888 komt daarbij inbeeld is het advies, niets mee doen …

Lees verder