Categorie: Belastingdienst

Schuldsanering van duizenden mensen mogelijk ten onrechte door fiscus geweigerd

De Belastingdienst heeft een verzoek tot schuldsanering van 5000 tot 15.000 mensen mogelijk ten onrechte afgewezen doordat ze op de zwarte lijst van de fiscus stonden. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vijlbrief aan de Tweede Kamer. Lees hier verder.

Ouders toeslagenaffaire eisen bij hof vervolging Belastingdienst

Advocaat Vasco Groeneveld wil de Belastingdienst laten vervolgen voor knevelarij, misbruik van gezag, beroepsmatige discriminatie en lasterlijke aanklacht. Groeneveld heeft namens een groep van 152 gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire het gerechtshof in Den Haag gevraagd om de Belastingdienst alsnog te laten vervolgen. In januari besloot het Openbaar Ministerie daarvan af te zien. Lees hier verder.

Eén landelijk loket voor alle schulden kinderopvangtoeslagaffaire

Gemeente Tilburg is één van zes Nederlandse gemeenten die gaan helpen bij het oplossen van schulden die zijn veroorzaakt door de kinderopvangtoeslagaffaire. In een brief aan de gemeenteraad vertelt het College hoe dat precies zal gaan. De kinderopvangtoeslagaffaire is één van de grootste politieke schandalen in Nederland. Waarbij overigens meer organisaties verzuimden om te corrigeren en …

Lees verder

Belastingschuld door corona nekt horeca en winkels

Winkeliers en bedrijven worstelen met het terugbetalen van hun achterstallige coronabelasting. De belastingschuld van bedrijven is inmiddels opgelopen tot 18,3 miljard euro. Vooral cafés, restaurants en modewinkels groeit de schuld de komende jaren boven het hoofd. Lees hier verder.

Fiscus overtrad zelf 7 jaar lang de wet met zwarte lijst voor fraudeurs

De Belastingdienst heeft bij het gebruik van een zwarte lijst om fraudeurs op te sporen bijna 7 jaar jaar lang de wet overtreden. Maar liefst een kwart miljoen Nederlanders kwamen op de lijst terecht, vaak op dubieuze wijze doordat bijvoorbeeld een rancuneuze ex hen onterecht verdacht maakte. Lees hier verder.  

Online platforms worden informant van de Belastingdienst

Belastingdienst wil zicht krijgen op omzet verkopers via platforms. Digitale platforms worden verplichten om jaarlijks de Belastingdienst te informeren over verkopers die via hun platformen geld verdienen. Vanaf 22 oktober stelt het ministerie van Financiën een wetsvoorstel hierover open voor consultatie. Lees hier verder.

Belastingdienst volop in het nieuws

De Belastingdienst gaat achterin de rij van schuldeisers staan wanneer gezonde ondernemingen, ondanks alle steunmaatregelen, door corona toch zo diep in de problemen komen dat een schuldsanering nodig is. Op die manier hoopt het demissionaire kabinet te bevorderen dat er voor deze bedrijven snel een oplossing komt. Lees hier verder. De vakbond van belastingambtenaren stelt …

Lees verder

Belastingdienst wordt 100% digitaal

De Belastingdienst wil dat alle belastingzaken in de toekomst online geregeld kunnen worden. Om die reden worden de komende jaren stapsgewijs alle formulieren digitaal gemaakt die nu nog op papier ingevuld moeten worden. Lees hier verder.

Drukke dagen voor deurwaarders

Bij  een groot witwasonderzoek in Panningen en in Kessel zijn diverse dure auto’s in beslag genomen. Lees hier verder. Bij een inval op een woonwagenkamp aan de Edisonstraat in Breda werden dezelfde beelden waargenomen: door deurwaarders in beslag genomen auto’s werden op diepladers afgevoerd. Ook werden scooters in beslag genomen, zelfs een buitenkeuken werd meegenomen. …

Lees verder

Belastingdienst hervat invordering belastingen

De Belastingdienst heeft de invordering van de openstaande belastingaanslagen tijdens de coronaperiode gepauzeerd om burgers en ondernemers financiële ruimte te bieden in de moeilijke coronatijd. Nu de economie weer aantrekt en de steunmaatregelen worden afgebouwd, attendeert de Belastingdienst deze belastingplichtigen er op dat er nog een vordering openstaat en dat de Belastingdienst weer start met …

Lees verder