Categorie: Belastingdienst

KBvG solliciteert bij Belastingdienst

In januari heeft de KBvG een open sollicitatiebrief naar de fiscus gestuurd, omdat de belastingdienst veel vacatures had. “”Gerechtsdeurwaarders zijn bij uitstek geschikt om het invorderingsdeel voor de fiscus uit te voeren. Het is onze corebusiness, maar belangrijker nog: met innovaties zoals VISH en het digitale beslagregister (DBR) kunnen we goed zien waar betaalcapaciteit is …

Lees verder

Belastingdienst betaalt te weinig rente: boete van 3500 euro

Een beroepsprocedure van een man over te weinig ontvangen rente van zeven euro, leverde hem in een uitspraak in hoger beroep bij de rechtbank van Leeuwarden maar liefst 3500 euro op. Lees hier verder.

Bang voor de Belastingdienst

Burgers en ondernemers zijn totaal afgehaakt bij de Belastingdienst. Ze hebben zelfs angst voor de fiscus. Dat concludeert een commissie die in opdracht van de Tweede Kamer onderzocht hoe het is gesteld met de rechtsbescherming van burgers die met de Belastingdienst te maken hebben. Lees hier en ook hier verder.

Controleer zelf uw beslagvrije voet !

Sinds de inwerkingtreding van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet per 1 januari 2021, kunnen burgers bij beslagen op hun periodieke inkomsten of vermogen ook zelf hun beslagvrije voet controleren op uwbeslagvrijevoet.nl. Lees hier verder.

Belastingdienst schiet gedupeerden in schuldsanering extra te hulp door overname schulden

Nadat de Belastingdienst eerder al schulden van gedupeerden in de toeslagenaffaire had kwijtgescholden neemt deze dienst nu ook de private schulden van mensen in de schuldsanering over. Lees hier en ook hier verder. Zo’n vierhonderd gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire hebben onterecht een bericht gekregen dat de Belastingdienst geen reden ziet om aan hen de …

Lees verder

Belastingdienst opnieuw in de fout met toeslagen

De Belastingdienst is opnieuw in de fout gegaan met toeslagen. Tweehonderd Nederlanders kregen vorige week ten onrechte bericht dat ze toeslagen moeten terugbetalen. Deze personen ontvingen vorige week een bericht dat ze hun toeslagen voor dit jaar kwijtraken en die tussen 2014 en 2020 zijn uitgekeerd, moeten worden terugbetaald. Lees hier verder.

Spaartaks niet in strijd met Europese regels

Belastingheffing over inkomen uit sparen en beleggen zoals dat sinds 2017 in Nederland gebeurt, ook wel bekend als spaartaks of de box 3-regeling, is niet in strijd met de Europese regelgeving. Volgens de rechtbank Noord-Holland, die in twee zaken uitspraak heeft gedaan, ging Nederland wel langs het randje van wat Europees gezien mag, maar is …

Lees verder

240.000 mensen krijgen excuses fiscus om plek op zwarte lijst

De Belastingdienst gaat 240.000 mensen een brief met excuses sturen omdat zij op een zwarte lijst van de fiscus stonden. Het is nog altijd niet duidelijk hoeveel mensen daar serieus hinder van hebben ondervonden. Lees hier  en ook hier verder.

Meerderheid Nederland wil af van erfbelasting

Een meerderheid van 76% van de Nederlanders vindt erfbelasting een oneerlijke belastingmaatregel. Dat blijkt uit onderzoek onder 2.500 respondenten in opdracht van de CDA Business Club. De grootste tegenstander blijkt de PVV (92%). Kiezers van de twee andere grootste partijen D66 en VVD vinden met respectievelijk 60% en 82% de belasting op de erfenis onrechtvaardig. …

Lees verder

Belastingaangiften komen op gang na megabug

Na een moeilijk begin heeft de Belastingdienst inmiddels al meer dan vier miljoen aangiftes binnen. Dat is volgens de fiscus ongeveer 40 procent van de verwachte hoeveelheid aangiftes. Tot 8 mei kan aangifte worden gedaan, een week langer dan normaal. Lees hier verder.