september 2021 archief

Vragen over kosten deurwaarder

De SP-leden leden Michiel van Nispen en Bart van Kent stelden schriftelijke vragen aan de minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid  Dennis Wiersma over mogelijk onterecht in rekening gebrachte kosten door de deurwaarder. Lees hier verder.

ACM haalt teugels aan: ‘Energiebedrijven kunnen failliet gaan door recordprijzen’

De energieprijzen zijn zo hard gestegen dat toezichthouder ACM de teugels aanhaalt. Vóór vrijdag 01 oktober moeten energiebedrijven laten zien dat de leveringszekerheid aan de consument komende winter is gewaarborgd. Lees hier verder.  

Drukke dagen voor deurwaarders

Bij  een groot witwasonderzoek in Panningen en in Kessel zijn diverse dure auto’s in beslag genomen. Lees hier verder. Bij een inval op een woonwagenkamp aan de Edisonstraat in Breda werden dezelfde beelden waargenomen: door deurwaarders in beslag genomen auto’s werden op diepladers afgevoerd. Ook werden scooters in beslag genomen, zelfs een buitenkeuken werd meegenomen. …

Lees verder

Werken zonder armoede

Ongeveer 220.000 werkenden tussen de 20 en 64 jaar in Nederland zijn arm, ondanks hun inkomen uit werk. Dat schrijft de Sociaal-Economische Raad (SER) dinsdag in zijn verkenning Werken zonder Armoede. Om uit die armoede te komen, is volgens de SER een aanpak nodig op meerdere fronten. Lees hier verder.

Kamer wil toegang tot de schuldsanering verbeteren

Om de toegangsdrempel tot de wettelijke schuldsanering te verlagen, stelt minister Dekker van Rechtsbescherming een tweetal aanpassingen aan de regeling voor. De wijzigingen liggen in lijn met een eerder advies van de Nationale ombudsman, hoewel het voorstel volgens de ombudsman nog niet voldoende zal zijn om de toegang wezenlijk te verbeteren. Lees hier verder.

Belastingdienst platgebeld over hybride werken

Nu hybride werken niet meer weg te denken is, blijft de Belastingdienst vragen krijgen over wat aftrekbaar is. Over het algemeen geldt: kosten die iemand maakt om een werkruimte thuis in te richten zijn niet aftrekbaar. Lees hier verder.

TNO waarschuwt voor energiearmoede: stijging gasprijs wordt probleem voor veel huishoudens

De stijging van de gasprijzen vormt een grote financiële bedreiging voor ruim een half miljoen huishoudens in Nederland. Door hun slecht geïsoleerde woning gebruiken zij ongeveer 40 procent meer gas en 10 procent meer elektriciteit dan gemiddeld. Daardoor zijn zij een relatief groot deel van hun (lage) inkomen kwijt aan de energierekening. Lees hier verder.

Belastingdienst hervat invordering belastingen

De Belastingdienst heeft de invordering van de openstaande belastingaanslagen tijdens de coronaperiode gepauzeerd om burgers en ondernemers financiële ruimte te bieden in de moeilijke coronatijd. Nu de economie weer aantrekt en de steunmaatregelen worden afgebouwd, attendeert de Belastingdienst deze belastingplichtigen er op dat er nog een vordering openstaat en dat de Belastingdienst weer start met …

Lees verder

Saneringskrediet vergroot kans op succes schuldregeling

Het afsluiten van een saneringskrediet bij een schuldregeling vergroot de kans op een succesvolle afronding van een schuldregeling aanzienlijk. Er is vertrouwen in dat het percentage saneringskredieten nog meer zal stijgen als het Waarborgfonds beschikbaar is. Lees hier verder.

Nibud: somber beeld koopkracht 2022

Vanuit de portemonnee gezien wordt 2022 een somber jaar voor mensen die moeilijk rond kunnen komen. Dit concludeert het Nibud na bestudering van de Miljoenennota. Grote problemen die hun weerslag hebben op de huishoudportemonnee worden – bij gebrek aan een missionaire regering – niet aangepakt en veel huishoudens krijgen niet meer te besteden in 2022. …

Lees verder