3 september 2021 archief

Dagje mee met een deurwaarder

Omroep Groningen (OOG) ging een dag op pad met deurwaarder Marco de Jong. De ervaringen worden in woord, beeld en geluid gedeeld. Klik hier voor o.a. het filmpje.

Documenten digitaal ondertekenen. Is dat wel rechtsgeldig?

Het onderwerp “digitaal ondertekenen” stond op de agenda voor het DCN-symposium 2020. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen moest dit symposium  op het allerlaatste moment worden geannuleerd. Ook dit jaar werd vanwege de grote onzekerheid rondom corona geen symposium georganiseerd, het onderwerp “digitaal ondertekenen” blijft echter onveranderd actueel. Lees hier verder.

Zorgen over leengedrag koopstarters

Het leengedrag van koopstarters baart de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zorgen. Hypotheekschulden zijn hoog, studieschulden worden regelmatig niet meegewogen en een deel van hen stapelt kredieten. Dat blijkt uit een analyse van de financiële gegevens van koopstarters. Lees hier verder.

3 fiscale coronamaatregelen worden verlengd tot eind 2021

Het demissionair kabinet heeft besloten 3 belastingmaatregelen die eerder zijn genomen vanwege de coronacrisis, te verlengen tot en met 31 december 2021. Lees hier verder.