24 januari 2022 archief

Belastingschuld leidt tot veel faillissementen

Het aantal faillissementen in de Nederlandse winkelstraat zal dit jaar en de komende jaren stijgen. Dat komt vooral door de hoge belastingschulden van menig winkelbedrijf. Lees hier verder.

Politie verstuurt sms naar 3.500 drugsgebruikers

De Nijmeegse politie verzendt op maandag 24 januariĀ  naar ongeveer 3.500 drugsgebruikers in Nijmegen en omgeving een sms-bericht waarin de ontvangers geadviseerd worden om hulp te zoeken voor hun verslaving. De telefoonnummers zijn gevonden op telefoons van drugsdealers. Lees hier verder.

Betalen met contant geld raakt uit de gratie door corona

Steeds meer Nederlanders betalen liever contactloos. Daarmee is het insteken van de pinpas verdrongen als populairste betaalmethode. Voor 41% is corona de reden dat zij ook minder vaak met contant geld betalen. Dat meldt ING op basis van zijn Digitale Monitor, waarvoor 1500 Nederlanders regelmatig worden ondervraagd over hun betaalgedrag. Contactloos betalen heeft nu bij …

Lees verder

Politie houdt vijf verdachten aan in grote bankhelpdeskfraudezaak

De politie heeft vorig jaar vijf verdachten aangehouden in een grote cybercrimezaak waarin minimaal 95 mensen zijn gedupeerd. Zij verloren samen meer dan 800.000 euro, nadat criminelen zich via de telefoon hadden voorgedaan als bankmedewerkers en ze geld hadden afgetroggeld. Lees hier verder.