18 januari 2022 archief

Bankpasfraude na raadselachtige adreswijziging kost stel € 1500,–

Wie slachtoffer is van bankpasfraude moet flink zijn best doen dit te bewijzen. Een stel met een gezamenlijke bankrekening bij ABN Amro raakte bijna €1500 kwijt, maar vangt bot met hun klacht over fraude bij financieel klachtinstituut Kifid. Het begon met een sms-bericht dat de bank stuurde met de mededeling dat het adres van de …

Lees verder

Bedreigingen gemeenteraadsleden sterk toegenomen

Tijdens de afgelopen raadsperiode zijn raadsleden drie keer zo vaak bedreigd als in de periode ervoor. In een peiling in 2015 ging het nog om 5 procent, terwijl het nu om 15 procent van de raadsleden gaat, wat neerkomt op landelijk ongeveer 1200 raadsleden. Lees hier verder.

DAS SLAAT EEN NIEUWE WEG IN, MET HONDERD ADVOCATEN

Marktleider DAS heeft de koers verlegd: van rechtsbijstandsverzekeraar naar brede juridische dienstverlener. Mede omdat de jongere generatie minder de neiging heeft zich te verzekeren, richt de rechtsbijstandsverzekeraar zich met een on-demand service steeds meer op onverzekerde klanten. Lees hier verder.

Nibud: gemiddeld 40 euro minder per maand te besteden

De koopkracht van huishoudens neemt dit jaar gemiddeld met 40 euro per maand af. Vrijwel iedereen gaat erop achteruit, constateert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), dat voor 117 voorbeeldhuishoudens de koopkracht berekende. Lees hier verder en ook hier verder.