12 januari 2022 archief

Historisch laag aantal faillissementen in 2021

In december 2021 zijn er voor zittingsdagen gecorrigeerd 30 bedrijven, exclusief eenmanszaken, minder failliet verklaard dan in november, meldt het CBS. Met het decembercijfer is ook het cijfer voor hele jaar bekend. In 2021 zijn volgens voorlopige cijfers 1.536 bedrijven failliet verklaard. Dat is het op een na laagste aantal sinds de start van de …

Lees verder

Bijstandsfraude door het verzwijgen van buitenlands vermogen

Wie een bijstandsuitkering aanvraagt en ontvangt zonder van het buitenlandse vermogen melding te hebben gemaakt, kan in aanzienlijke problemen komen. In de meerderheid van deze gevallen bestaat immers geen recht op een bijstandsuitkering omdat het vermogen daarvoor te hoog is. De bijstandsuitkering is dan, meestal gedurende een periode van meerdere jaren, onterecht uitgekeerd. Lees hier …

Lees verder

Vlissingen als enige gemeente nog onder curatele

Slechts één gemeente valt de eer te beurt dit jaar om financiële redenen (artikel 12 gemeente) onder curatele van de provincie te staan: Vlissingen. De nieuwe fusiegemeenten uitgezonderd, zijn verder alle begrotingen oké bevonden door de provinciale toezichthouders. Lees hier verder.

Auto’s van handhavers vernield

Bij het gemeentehuis in het Gelderse Borculo in de gemeente Berkelland zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gemeentelijke voertuigen vernield. De wagens werden gebruikt door handhavers. Lees hier verder.

Verdachte transacties

Een ondernemer die grote geldbedragen contant opnam en stortte, trok de aandacht bij de Rabobank. Witwassen, zo dacht men bij de bank. De rekeninghouder had een andere mening, het Kifid oordeelde. Lees hier verder.