31 januari 2022 archief

Beroepsorganisatie deurwaarders KBvG functioneert goed, maar ook enkele knelpunten

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) functioneert goed. Toch zijn er ook enkele knelpunten, zoals de vertegenwoordiging van kleinere kantoren en de verdere professionalisering van de organisatie. Dat blijkt uit de evaluatie die Pro Facto in opdracht van het WODC heeft uitgevoerd. Lees hier en ook hier verder.  

Twee maanden extra uitstel voor belastingbetaling ondernemers

Ondernemers krijgen tot 31 maart uitstel voor het betalen van belastingen. Dat schrijft staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder gold deze termijn tot 31 januari. Lees hier verder.

Miljarden omzetschade door lockdown

De economische schade van de lockdown loopt volgens experts van de Nederlandse grootbanken in de miljarden. Rabo houdt het op ruim 2 miljard euro, ING denkt ook dat de rekening een paar miljard euro bedraagt. Lees hier verder.  

Week van het geld 2022

Inmiddels werken de nodige deurwaarders jaarlijks mee aan de Week van het geld, dit jaar van 28 maart t/m 01 april. Ook deze keer staan er verschillende activiteiten gepland voor het onderwijs om in de klas aandacht te besteden aan financiële vaardigheden. Zo is er voor het basisonderwijs een dagelijks journaal met Kim-Lian van der …

Lees verder