17 januari 2022 archief

Nog drieduizend bedrijven in onzekerheid over ontvangen coronasteun

Drieduizend bedrijven, zo’n 10 procent van de ondernemingen die de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) hebben aangevraagd, weten nog niet of ze recht hebben op de coronasteun. Het gaat om bedrijven die sinds december in principe recht op een uitkering hebben, maar het kabinet wacht nog op goedkeuring uit Brussel. Lees hier verder.

ING rekent witwascontroles door aan zakelijke klant

Het financiële concern verhoogt met ingang van april 2022 de tarieven voor bijvoorbeeld kerkgenootschappen, coöperaties en tal van bedrijven. De extra kosten bedragen meerdere euro’s per maand en hangen af van de rechtsvorm van de klant. Lees hier verder.

Melding accountant bracht bedrijf op spoor van de FIOD

Een accountant die melding deed van dubieuze contante betalingen in het buitenland kreeg bij de Accountantskamer het verwijt dat ze daarmee hielp van een ondernemer een verdachte crimineel te maken. Lees hier verder.

Zorgelijk aantal mensen zonder pensioen

Het aantal mensen dat geen aanvullend pensioen bovenop de AOW opbouwt is „zorgelijk groot.” Daarvoor waarschuwt de Vakcentrale voor Professionals (VCP). Volgens de laatste cijfers gaat het inmiddels om bijna 1 miljoen mensen. Lees hier verder.

Amsterdam vanaf nu bescheiden bij bijstandsschuld

De gemeente Amsterdam staat niet meer vooraan in de rij van schuldeisers wanneer inwoners een bijstandsschuld moeten betalen. Op die manier hoopt de gemeente de bestaanszekerheid van kwetsbare Amsterdammers te vergroten, zo staat in een persbericht. Lees hier verder.