4 oktober 2021 archief

Deurwaarders willen in politiedatabank kijken “voor eigen veiligheid”

Gerechtsdeurwaarders in België willen straks in de databanken van de politie kunnen opzoeken hoe “gevaarlijk een burger is”. Ze willen zo beter voorbereid zijn als ze voor een mogelijk lastige opdracht staan. Lees hier verder.

Kamer van Koophandel gaat woonadressen van ondernemers afschermen

De Kamer van Koophandel schermt vanaf volgend jaar de woonadressen van ondernemers en bestuurders uit het handelsregister af voor de meeste gebruikers. Daarmee moet misbruik van adresgegevens moeilijker worden. Woonadressen zijn dan alleen nog in te zien door overheidsorganisaties of beroepsgroepen die daar wettelijk toestemming voor hebben, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst, advocaten en deurwaarders. Voor …

Lees verder

Deloitte vraagt medewerkers om QR-code

Deloitte vraagt medewerkers sinds een week steekproefsgewijs naar een corona-QR-code als ze naar hun werk komen. Deloitte zegt medewerkers een veilige omgeving te willen bieden. Medewerking personeel is vrijwillig en wordt niet geregistreerd. Lees hier verder.

Duurzaam schuldenvrij in gemeente Leidschendam-Voorburg

Duurzaam schuldenvrij: dat is het motto van het nieuwe beleidsplan van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De gemeente zet in op een brede mix van middelen waarin de mens en wat hij/zij nodig heeft centraal staat. Lees hier verder.

Veilig mailen vervangt faxverkeer met de Rechtspraak

Vanaf 1 februari 2022 behoort faxen met de Rechtspraak tot het verleden. Het traditionele faxverkeer maakt dan plaats voor Veilig Mailen. Hiermee kan vertrouwelijke informatie versleuteld en veilig worden gedeeld via e-mail. Lees hier verder.

Financiële scholing MBO-ers moet schulden voorkomen

Veel burgerschapsdocenten in het mbo zien studenten met financiële problemen in hun klas. In de vier grootste steden geldt dat voor vier op de vijf docenten. Slechts 16 procent denkt dat 18-jarigen in staat zijn om juiste financiële keuzes te maken. Tijd voor actie, vinden Amsterdam en Rotterdam. Lees hier verder.

Meer democratische controle op inlichtingenbureau

Het Inlichtingenbureau, een dataverwerker die gemeenten helpt om bijstandsfraude op te sporen, moet worden omgevormd tot een instantie waar democratische controle op uitgeoefend kan worden. Dat vindt vrijwel de hele Tweede Kamer, die daarover op 28 september jl. een motie aannam. Lees hier verder.