11 oktober 2021 archief

Medewerkers gemeente Amsterdam onderbreken het werk op 12 oktober

Een nieuw loonbod van de VNG of niet, ambtenaren van de gemeente Amsterdam gaan over tot werkonderbrekingen. Op dinsdagmiddag 12 oktober bij de Dokwerker, het monument ter nagedachtenis aan de Februaristaking van 1941 op het Jonas Daniël Meijerplein, komen ze bijeen. Of belastingdeurwaarders van de gemeente ook het werk neerleggen, is niet bekend. Lees hier …

Lees verder

Rode Kruis helpt nog duizenden mensen met boodschappenkaarten

Het Nederlandse Rode Kruis biedt mensen die door de coronacrisis zijn getroffen nog zeker tot het eind van het jaar speciale hulp. De organisatie laat op 11 oktober weten wekelijks nog ongeveer vijfduizend kaarten te verstrekken waar deze groep voedsel mee kan kopen. Lees hier verder.

Stopzetten overheidssteun leidt tot stijging faillissementen

Vanaf de tweede helft van dit jaar wordt wereldwijd een sterke toename van het aantal faillissementen verwacht, wat in 2022 neerkomt op een stijging van 33 procent. Belangrijkste oorzaak: het stopzetten van overheidssteun. Dat meldt kredietverzekeraar Atradius. Lees hier verder.

Belastingdienst wordt 100% digitaal

De Belastingdienst wil dat alle belastingzaken in de toekomst online geregeld kunnen worden. Om die reden worden de komende jaren stapsgewijs alle formulieren digitaal gemaakt die nu nog op papier ingevuld moeten worden. Lees hier verder.

Windows 11 is vanaf 05 oktober gratis voor iedereen

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 11, is op dinsdag 05 oktober verschenen. Iedereen die al Windows 10 op zijn laptop of computer heeft staan, komt in aanmerking voor een gratis upgrade. Deze ziet er heel anders uit dan zijn voorganger. Lees hier verder.

VEELPLEGERS FAILLISSEMENTSFRAUDE LASTIG TE VINDEN, CURATOREN MELDEN WEINIG

Wie pleegt vaak faillissementsfraude? Die groep mensen is lastig in kaart te brengen, blijkt uit onderzoek. Zij kúnnen wel vroegtijdig worden gedetecteerd maar dit gebeurt te weinig. Er moet meer worden ingezet op de preventie van faillissementsfraude om veelplegen tegen te gaan. Lees hier verder.

Nieuwe variant ‘DigiD’-oplichtingstruc leidt mogelijk tot identiteitsfraude of bankhelpdeskfraude

Dat de naam ‘DigiD’ de laatste maanden vaak misbruikt wordt in allerlei oplichtingstrucs, valse mails en verdachte sms’jes is onderhand wellicht een bekend gegeven. Toch kan het zomaar gebeuren dat er een geheel nieuwe variant opduikt. Lees hier verder.