25 oktober 2021 archief

Online platforms worden informant van de Belastingdienst

Belastingdienst wil zicht krijgen op omzet verkopers via platforms. Digitale platforms worden verplichten om jaarlijks de Belastingdienst te informeren over verkopers die via hun platformen geld verdienen. Vanaf 22 oktober stelt het ministerie van Financiën een wetsvoorstel hierover open voor consultatie. Lees hier verder.

Covid-19: we zijn er nog lang niet van af !

De coronabetekening voor deurwaarders blijft voorlopig nog mogelijk, werkgevers vragen personeel steeds vaker om een QR-code. Lees hier verder. Arbodiensten pleiten voor een “snotneusprotocol” (lees hier verder) en Ouderenbond ANBO wil een deel van de coronamaatregelen terug. Lees hier verder.

Spel Taboedoorbrekers

Het spel Taboedoorbrekers bestaat uit 40 vragen, stellingen en uitspraken voor een goed gesprek over geld en schulden, eenzaamheid en hulp, werk en perspectief. Lees hier verder.

Ongebruikelijke financiële transacties naar het miljoen

De Nederlandse tak van de Financial Intelligence Unit (FIU) verwacht dat het aantal meldingen van ongebruikelijke financiële transacties dit jaar zal oplopen tot meer dan een miljoen. Het aantal meldingen evenaart nu al het record van vorig jaar, dat op ruim 700.000 lag. Lees hier verder.