19 juli 2021 archief

100e gemeente gaat Collectief Schuldregelen

Steeds meer gemeenten zien de voordelen in van Collectief Schuldregelen. Almelo start als honderdste gemeente met deze moderne manier van schuldregelen. De innovatieve methode van Collectief Schuldregelen heeft voordelen voor hulpvragers, schuldeisers en hulpverleners. Lees hier verder.

De Verwijsindex Schuldhulpverlening (VISH) zorgt voor snelle schuldrust

De Verwijsindex Schuldhulpverlening (VISH) zorgt voor snelle schuldrust bij mensen met schulden. Gerechtsdeurwaarders checken het systeem voor ze op pad gaan om beslag te leggen. Toch gebruiken nog maar weinig gemeenten het instrument. Lees hier verder.

Coronabetekening langer mogelijk, thuis werken het devies

De mogelijkheid om via de zogenaamde coronabetekening stukken onder de aandacht bij de schuldenaar te krijgen is met een maand verlengd, het kabinet gaat weer adviseren om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte toegezegd in de Tweede Kamer. Hij zei dat het kabinet dat aanvankelijk niet nodig achtte, maar maakte …

Lees verder

Ierland ligt dwars bij wereldwijd belastingplan

Ierland houdt vast aan zijn bezwaren tegen een internationaal belastingplan. Minister van Financiën Paschal Donohoe heeft dat gezegd, nadat de krant Irish Examiner eerder had gemeld dat Ierland zijn verzet zou staken. Maar met het huidige plan kan Ierland niet instemmen, liet Donohoe weten aan staatsomroep RTE. Lees hier verder.