oktober 2020 archief

Wilbert: bedankt !

Na zes jaar treedt Wilbert van de Donk vandaag af als voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) In zijn functie als voorzitter heeft hij jaarlijks een belangrijke bijdrage geleverd aan het DCN-symposium. Aangezien het symposium 2020 in verband met de coronamaatregelen werd geannuleerd, kon hij helaas op 07 oktober niet op passende wijze …

Lees verder

Gerechtsdeurwaarders en Ministerie van Justitie en Veiligheid sluiten convenant

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en het ministerie van Justitie en Veiligheid zetten de komende jaren samen stappen om de continuïteit en kwaliteit van de beroepsgroep ook in de toekomst te waarborgen. Dat hebben ze afgesproken in een convenant dat is ondertekend door minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en door KBvG-voorzitter Wilbert van de …

Lees verder

Eerste Kamer stemt in met tijdelijke coronawet

Na de Tweede Kamer heeft nu ook de Eerste Kamer ingestemd met de tijdelijke coronawet. Een ruime meerderheid van de senaat steunt de wet, inclusief de aanpassingen die de Tweede Kamer heeft aangebracht. De tijdelijke wet vervangt de huidige noodverordeningen en geldt in eerste instantie voor drie maanden. Lees hier verder. De zogenaamde “coronabetekening” (betekening …

Lees verder

Rechterlijke macht klaar voor aanstaande faillissementsgolf

De rechterlijke macht is klaar voor de golf van faillissementen die door de coronacrisis wordt verwacht. Insolventierechter Piet Neijt leidde vijftien rechters op om die zaken op te vangen. Lees hier verder.

Financiële check en hulp voor ondernemers via online

Geldfit zakelijk is de nieuwe online test voor ondernemers en ZZP-ers die door de Nederlandse Schuldhulproute, in samenwerking met ondernemersorganisaties, banken en verzekeraars, wordt gelanceerd. Lees hier verder.

Pauzeknop voor mensen met schulden

De gemeente Amsterdam voert een pauzeknop in voor mensen met problematische schulden. Die maatregel voorkomt dat ze nog incasso’s en aanmaningen krijgen, totdat met behulp van een schuldhulpverlener een betalingstraject is gevonden. Lees hier verder.

Integrale aanpak Multi-problematiek bespaart 3 miljoen

Schulden, armoede en gezondheidsproblemen worden in de aanpak van Sociaal Hospitaal (SOHOS -zie hier voor nadere uitleg) tegelijkertijd behandeld. Met een focus op maatwerk en eigen regie wist de gemeente Den Haag, in samenwerking met zorgverzekeraar CZ, de afgelopen drie jaar 136 huishoudens te helpen en 3 miljoen euro aan zorgkosten te besparen. Lees hier …

Lees verder

Geen salaris? Dan beslag op een vliegtuig!

Een in Zoetermeer wonende piloot kreeg als opleider van piloten niet betaald door zijn opdrachtgever, het Cypriotische TUS Airways. Een beslag op een vliegtuig van deze maatschappij, gestald op Maastricht Aachen Airport, bracht de luchtvaartmaatschappij op andere gedachten. Lees hier verder.

Aanpak dakloosheid moet structureel gefinancierd

Er moet meer dan alleen incidenteel komen voor de aanpak van dak- en thuisloosheid. Een volgend kabinet moet de intensivering van de ingezette aanpak structureel borgen. Dat benadrukt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in een brief aan de Tweede Kamer. Lees hier verder.

Geldverstrekkers moeten goed voorbereid zijn op consumenten in de knel

De AFM roept geldverstrekkers op om de komende tijd goed en blijvend voorbereid te zijn op klanten die mogelijk financieel in de knel komen. De AFM komt met een aantal aandachtspunten voor geldverstrekkers voor het moment dat klanten zich melden met betalingsproblemen of als voor hen de eerder verleende betaalpauze afloopt. Lees hier verder.