15 oktober 2020 archief

Rechtszaken blijven doorgaan in nieuw coronaregime

Rechtszaken gaan onder het nieuwe coronaregime in principe gewoon door. De aanvullende maatregelen hebben daar geen directe invloed op. De Rechtspraak roept mensen op om naar de zitting te komen. Lees hier verder.

In september meer faillissementen

Rechtbanken hebben in september 306 faillissementen uitgesproken. Dit zijn er 70 meer dan een maand eerder, waarmee een einde lijkt te komen aan de aanzienlijke daling die sinds mei van dit jaar zichtbaar was. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Raad voor de rechtspraak. Lees hier verder.

Interview met nieuwe voorzitter KBvG

BVD-Advocaten (met vestigingen in Barneveld, Hardinxveld, Kampen, Veenendaal en Werkendam) publiceerde een interview met Michael Brouwer. Hij is per 01 november de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en de opvolger van Wilbert van de Donk die na zes jaar de voorzittershamer aan hem overdraagt. Lees hier verder.

Wijziging Wet gemeentelijke schulpverlening

Per 1 januari 2021 treedt de Wijziging Wet gemeentelijke schulpverlening in werking. Gemeenten zijn dan verplicht om in een verordening de termijn op te nemen waarbinnen zij na het eerste gesprek over de hulpvraag moet besluiten of iemand voor schuldenhulpverlening in aanmerking komt. Lees hier verder.