september 2020 archief

Bedrijven krijgen langer tijd om belasting terug te betalen in coronatijd

Het kabinet geeft ondernemers die vanwege corona uitstel van belastingen hebben gekregen langer de tijd om hun belastingschuld af te lossen. Zij mogen daar 36 maanden over doen en hoeven pas op 1 juli te beginnen met de betaling. Lees hier verder.

Herziening beslag- en executierecht eerste delen in werking per 01 oktober 2020

Op 1 oktober 2020 treden de eerste onderdelen van de wet tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Faillissementswet in werking. Met de wet wordt de herziening van het beslag- en executierecht geregeld. De wet beoogt het bestaansminimum van schuldenaren te beschermen, beslag en executie efficiënter te maken en te voorkomen dat …

Lees verder

Extra geld voor versterken gemeentelijke aanpak schulden en armoede

Het kabinet heeft met gemeenten en andere partijen afspraken gemaakt om de aanpak van schulden en armoede te versterken. Door de coronacrisis krijgen naar verwachting meer mensen te maken met ernstige financiële problemen. Het kabinet stelt 146 miljoen euro beschikbaar om onder meer de gemeentelijke schuldhulpverlening toe te rusten voor een grotere toestroom van hulpvragen. …

Lees verder

Ministerraad stemt in met wetsvoorstel plan van aanpak witwassen

Contante betalingen vanaf drieduizend euro voor beroeps- of bedrijfsmatige handelaren zijn straks niet meer mogelijk, gegevensdeling door banken, andere financiële instellingen en notarissen wordt makkelijker en er komt een wettelijke mogelijkheid voor gezamenlijke transactiemonitoring door banken. Lees hier verder.  

DCN-symposium 2020 geannuleerd !

Sinds zondagavond 27 september 18:00 uur zijn er extra maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Niet uitgesloten is dat er op korte termijn meer maatregelen volgen die ook het organiseren van het DCN-symposium 2020 raken en bemoeilijken. Een afwachtende houding aannemen is niet in het belang van de sprekers en …

Lees verder

Extra maatregelen tegen virusverspreiding

Tijdens een persconferentie vandaag, 25 september, werden door premier Rutte extra maatregelen aangekondigd die vanaf zondagavond 27 september 18:00 uur van kracht zijn. In het geval mede hierdoor het DCN-symposium op 07 oktober a.s. geen doorgang kan vinden, zal dit op maandag 28 september bekend worden gemaakt.

Beslaglegging op Porsche ambtenaar was terecht

De gemeente Den Haag heeft terecht beslag gelegd op bezittingen van een ambtenaar die eerder dit jaar op staande voet is ontslagen. De rechtbank Den Haag heeft dat bepaald. Hij wordt verdacht van fraude voor een bedrag van 1,7 miljoen euro. Het gaat onder meer om twee huizen, een Porsche en enkele bankrekeningen. In totaal …

Lees verder

Belastingdienst verwijdert kwalificatie ‘opzet/grove schuld’ uit systemen op verzoek Nationale ombudsman

Op verzoek van de Nationale ombudsman verwijdert de Belastingdienst de kwalificatie “opzet/grove schuld” uit al zijn systemen. Lees hier verder.  

Kleindochter beheert het geld van oma, een bezoek van een deurwaarder is het resultaat

Vier jaar lang maakten de kleindochter en haar echtgenoot gebruik van de spaarcenten van haar oma T. uit Lunteren, zonder dat oma daarvan op de hoogte was. Naast taakstraffen moeten kleindochter en haar man elk twintigduizend euro terugbetalen. Lees hier verder.

Weer minder gemeenten in ons land

De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met vijf herindelingsvoorstellen. Het gaat om drie gemeentelijke fusies in Noord-Holland en twee in Noord-Brabant. De teller komt in 2022 uit op 345 gemeenten, als ook de Tweede Kamer instemt met de wetsvoorstellen. Lees hier verder.