13 oktober 2020 archief

Deurwaardersoverleg rechtbank Oost-Brabant

Team Civiel van rechtbank Oost-Brabant  organiseert jaarlijks een deurwaardersoverleg voor deurwaarders die in het arrondissement Oost-Brabant werkzaam zijn of in dit arrondissement gerechtelijke procedures aanhangig maken. Tijdens het overleg komen diverse onderwerpen aan de orde die de dagelijkse praktijk van de deurwaarders en rechtbank raken. Deze onderwerpen worden zowel vanuit de deurwaarders als vanuit de …

Lees verder

Deventer betaalt schadevergoeding aan bewindvoerder

De gemeente Deventer moet een schadeclaim betalen aan bewindvoerderskantoor De Financiële Hulpverlener vanwege een beslissing die de gemeente in 2017 nam. Het is een nabrander van een mislukte poging van de gemeente om kosten op de bijzondere bijstand te besparen. Lees hier verder.

Raad van State: “Maak procedure voor benoeming gerechtsbestuurders transparanter”

De procedures voor benoeming van leden van de Raad voor de rechtspraak en gerechtsbestuurders moeten volgens de Raad van State transparanter en eenvoudiger worden. Ook zouden rechters en gerechtsambtenaren een grotere rol moeten krijgen bij benoemingen. Lees hier verder.

Vaker mannen dan vrouwen met betalingsproblemen

Sinds eind 2015 is het aantal mensen met betalingsproblemen gedaald van bijna 800.000 naar bijna 700.000 eind 2019. Dit blijkt uit de Schulden Monitor, een nieuw statistisch rapport van Stichting BKR dat inzicht geeft in het financieel welzijn van Nederland. Sinds 2017 is het aantal personen met betalingsproblemen stabiel te noemen. Eind 2019 had 4,75% van …

Lees verder

Mensen met schulden sneller geholpen door samenwerking gemeenten

Ruim tachtig gemeenten sluiten zich vandaag, 13 oktober, aan bij een nieuwe manier van schuldhulpverlening: collectief schuld regelen. Door deze nieuwe methode kunnen mensen hun schulden sneller afbetalen en kunnen gemeenten meer mensen met schulden helpen. Lees hier verder.