27 juni 2022 archief

Banken morrelen aan krediet voor boeren

Banken zijn voorzichtiger geworden met het verstrekken van kredieten aan boeren en dan vooral aan bedrijven in gebieden waar volgens de kabinetsplannen de stikstofuitstoot het hardst omlaag moet.¬†¬†Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging zei tijdens het stikstofdebat in de Tweede Kamer donderdag dat het voor boerenbedrijven op basis van de stikstofkaart van het kabinet …

Lees verder

Economen: recessie VS en Europa komt eraan

De risico’s dat de VS en Europa in een recessie terechtkomen, zijn sterk toegenomen. Daarvoor waarschuwen economen in de aanloop naar de G7-top die dit weekend in Beieren begint. Dat meldt de Financial Times, die een rondje maakte onder economen wereldwijd. Lees hier verder.

Utrechtse gemeenten stoppen met omstreden fraudealgoritme

De gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik en Nieuwegein stoppen met het gebruik van de ‘fraudescorekaart’, een omstreden methode om fraude met bijstandsuitkeringen op te sporen. Ze laten dat weten na berichtgeving van radioprogramma Argos, de NRC en het journalistencollectief Lighthouse Reports. Lees hier verder.

Zorgen om werknemers met schulden

De overgrote meerderheid van werkgevers (79 procent) wil werknemers met schulden helpen. Bijna 60 procent ziet dat zelfs als zijn verantwoordelijkheid. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte in samenwerking met SchuldenlabNL en VNO-NCW. Lees hier verder.