mei 2022 archief

Boze foutparkeerder gaat tot aan het hof voor zeven euro bovenop boete… en krijgt gelijk

Ja, het is maar zeven euro. Toch was een Barnevelder in 2020 zó gepikeerd over de ‘aanmaningskosten’ van zeven euro bovenop een nog niet betaalde parkeerboete, dat hij naar de rechter stapte. Lees hier verder.

VAN WITWASSEN VERDACHTE NOTARIS AANGEHOUDEN

Recent werd in Amsterdam een notaris aangehouden op verdenking van onder meer witwassen. Deze zou ongebruikelijke transacties structureel niet hebben gemeld. Daarover bericht het Openbaar Ministerie. Het kantoor van de betreffende notaris werd doorzocht, alsmede zijn woning en een garagebox. Lees hier verder.  

Aandacht voor institutioneel racisme binnen toezicht Belastingdienst en Toeslagen

Staatssecretaris van Rij van Fiscaliteit & Belastingdienst en staatssecretaris de Vries van Toeslagen en Douane trekken namens het kabinet de conclusie (op basis van meerdere voorbeelden uit de onderzoeken van PricewaterhouseCoopers (PwC) naar de Fraude signalering voorziening (FSV) dat er binnen het intensief toezicht van de Belastingdienst en Toeslagen sprake is geweest van institutioneel racisme. …

Lees verder

Weer minder mensen in wettelijke schuldsanering

Het aantal mensen dat in Nederland in de schuldsanering is terechtgekomen is vorig jaar fors gedaald. Het gaat om het laagste niveau sinds het begin van de metingen in 1998, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het statistiekbureau kunnen betere economische omstandigheden, tot aan de start van de coronacrisis, een effect hebben …

Lees verder

Voorjaarsbijeenkomst 2022 van de Belastingdienst

Op donderdag 02 juni 2022 van 10.00 uur tot 12.00 uur organiseren de teams Relatiebeheer Particulieren van de Belastingdienst en Relatiebeheer van Toeslagen een webinar om professionals te informeren over alle ontwikkelingen in belasting- en toeslagenzaken. Lees hier verder.

Achtduizend mensen geholpen door vroegsignalering schulden

Zo’n achtduizend mensen hebben vorig jaar hulp gekregen van de gemeente dankzij de inzet op vroegsignalering van schulden. Dat lijkt nog een bescheiden resultaat, maar volgens schuldenexpert Nadja Jungmann moeten we het kind niet met het badwater weggooien. Lees hier verder.

Armoedefonds: aantal hulpaanvragen neemt toe

Twee op de drie hulporganisaties die armoede bestrijden, zien het aantal hulpaanvragen toenemen. Dat meldt Stichting Armoedefonds. Lees hier en ook hier verder.

Rabobank weet allang van falen witwasaanpak

De top van Rabobank weet al sinds acht jaar dat de witwasaanpak van de bank tekortschiet. Al in 2014 gaf een interne accountant bijna alle lokale kantoren een onvoldoende vanwege ontoereikend toezicht op klanten. Pas begin 2019 erkende Rabobank publiekelijk dat het enkele maanden eerder een boete had gekregen vanwege gebrekkig toezicht op witwassen. Lees …

Lees verder

Rechtszaak om een bedrag van € 0,47 leidt tot veroordeling eiser

In een WOZ-zaak kreeg de gemachtigde van een huiseigenaar de woningwaarde met succes voor een bedrag van € 11.000,– omlaag. De uitspraak resulteerde in een lagere OZB-belasting, zodat de eigenaar recht kreeg op invorderingsrente. De gemeente bepaalde die op € 0,53 Daarna ontstond er een nieuw geschil. Volgens de gemachtigde had de gemeente dit moeten …

Lees verder

Kinderen worden echt niet uit huis geplaatst om een belastingschuld

Kinderrechters gaan alleen akkoord met een uithuisplaatsing als sprake is van een onveilige opvoedsituatie. Financiële problemen zijn dan nog de minste zorg, zo leert de ervaring. Lees hier verder.