9 juni 2022 archief

UITNODIGING GERECHTSDEURWAARDERS : GA EENS EEN DAG MET ONS MEE OP ROUTE

Vandaag, 9 juni, is het de internationale dag van de gerechtsdeurwaarder. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders  (KBvG) nodigt iedereen die te maken heeft met de schuldenproblematiek uit eens een dag met een deurwaarder op pad te gaan. Lees hier verder.

Rechtbanken gaan mensen met schulden doorverwijzen naar hulpverlening

De Rechtspraak wil bij alle rechtbanken schuldenfunctionarissen inzetten, die mensen met schulden snel in contact brengen met hulpverleners bij de gemeente. De Rechtspraak hoopt zo bij te dragen aan een oplossing van schuldenproblematiek. In de praktijk blijkt dat mensen met schulden vaak niet weten welke hulp er beschikbaar is en hoe ze daar een beroep …

Lees verder

CPB: betalingsproblemen voor 1,2 miljoen huishoudens bij donker scenario

Vooral lage inkomensgroepen en uitkeringsgerechtigden lopen risico om door de gestegen prijzen betalingsproblemen te krijgen. Tussen de 670.000 en 1,2 miljoen huishoudens kunnen bij blijvend hoge prijzen moeite krijgen met het betalen van de noodzakelijke rekeningen, blijkt uit een stresstest van het Centraal Planbureau. Lees hier verder.

Dag van de gerechtsdeurwaarder

Vandaag, donderdag 9 juni, is het de ‘internationale dag van de gerechtsdeurwaarder’. De internationale dag van de gerechtsdeurwaarder vindt altijd plaats op de tweede donderdag in juni. Bij uitstek een geschikt moment om de mensen uit die beroepsgroep en dit bijzondere ambt de aandacht te geven die het verdient.

Ook middeninkomens komen in financiële nood

De coronasteunpakketten zijn stopgezet en de energieprijs gaat door het dak. Die stapeling van tegenslagen zorgt voor een golf aan schuldproblemen, ook bij groepen die normaal gesproken het hoofd boven water kunnen houden. Dat constateert de NVVK, de vereniging voor financiële hulpverleners, in haar jaarverslag. Lees hier verder. Bezuinigen op bepaalde uitgaven om toch de …

Lees verder