Administratief beslag op (motor)voertuigen met een RDW-registratie

Na de aanpassing van de beslagvrije voet en verruiming van de beslagverboden, is het vanaf 01 april mogelijk om administratief beslag te leggen bij de RDW. Nadat het beslag is gelegd, kan de eigenaar het voertuig (b.v. auto/motor/camper/caravan/aanhangwagen) niet meer op een andere naam laten registeren. Wel kan er normaal gebruik van worden gemaakt. Het voordeel is dat het voertuig van achter een bureau in beslag kan worden genomen, een nadeel is dat de staat ervan niet kan worden waargenomen. De tijd zal het leren of de eigenaar hierdoor in beweging zal komen, bij het in beslagnemen en meteen afvoeren (zie foto) is dat in zo goed als alle zaken wel het geval. Nadeel van deze laatste actie zijn de aanzienlijke kosten die een autoberger voor het vervoer en stalling in rekening kan brengen. En deze kosten komen ook weer ten laste van de schuldenaar. De LVLB (Landelijke Vereniging Lokale Belastingen) publiceerde een leesbaar stuk over de situatie per 01 april. Lees hier verder.