8 mei 2024 archief

Meer jongeren met schulden, vooral zorgpremie is een probleem

Deurwaarders zien steeds meer jongeren met schulden. Een van de belangrijkste oorzaken is betaalachterstanden bij de zorgverzekering, blijkt uit een rondgang van de NOS. Extra wrang is dat veel van deze jongeren geen zorgtoeslag aanvragen. Lees hier verder.  

Rijk verwacht 121 miljoen minder kosten bijstand

Het rijk verwacht gemeenten in 2024 121,6 miljoen euro minder te hoeven geven voor de uitbetaling van bijstandsuitkeringen en loonkostensubsidie. Dat blijkt uit de bijstelling van het nader voorlopige macrobudget. Het macrobudget 2024 gaat daarin van 6,958 miljard naar 6,836 miljard euro. Lees hier verder.

Grootschalige actie in ondermijningsonderzoek

In een gezamenlijke actie van politie en FIOD en onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft maandag 06 mei een onderzoek plaatsgevonden bij een bedrijf in de haven van Vlissingen en op zes andere locaties in Zeeland. Lees hier verder.

CJIB heeft 31.000 vaste klanten

Elk jaar krijgen zo’n 31.000 mensen meer dan tien verkeersboetes, blijkt uit onderzoek van BNR. Deze ‘verkeershufters’ zijn minstens zo gevaarlijk als dronken bestuurders, maar kunnen ongehinderd de weg op. Slachtofferhulp Nederland eist een hardere aanpak. Lees hier verder.