Categorie: CJIB

Al het goede toegewenst !

Bestuur van het Deurwaarders Collectief Nederland wenst u een sfeervol uiteinde, een vreugdevol begin en een gezond 2024 !

Tienduizenden huishoudens verder in problemen door verhogingen verkeersboetes

In januari dit jaar hadden bijna 125.000 huishoudens problematische schulden mede door verhoogde, niet betaalde verkeersboetes van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat schrijft de Volkskrant, die onderzoek deed naar de impact van alle opgelegde verkeersboetes van de afgelopen drie jaar. Uit onderzoek van de krant blijkt dat de betalingsdruk tot nog grotere financiële problemen leidt, en lichte …

Lees verder

CJIB gaat voortaan langer achter geldboetes tot maximaal 340 euro aan

Mensen die een geldboete vanwege een lichte overtreding niet kunnen betalen, kunnen voortaan vier jaar lang het Centraal Justitieel Incassobureau achter zich aan krijgen om te boete te incasseren. Lees hier verder.

‘Krachten bundelen om meer mensen met schulden te helpen’

Van ‘enkele honderden’ betalingsregelingen per maand naar 7000 per week, van gijzelen als automatisme naar gijzelen bij uitzondering. Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft de afgelopen jaren een gigantische omslag doorgemaakt, vertelt CJIB-directeur Annette Veenstra. Lees hier verder.  

Nieuw bestuur VVDI

De vakvereniging voor (belasting)deurwaarders en invorderaars bij de Belastingdienst (VVDI) heeft een volledig nieuw bestuur. Met ingang van 10 mei bestaat dit uit Mario Hoogendoorn (voorzitter) Pascal Heutink (secretaris) Jo Peters (penningmeester) en de bestuursleden Jan Volkerink en Ruud Bessems. Mario Hoogendoorn was eerder actief binnen de Algemene Vereniging van Belastingdeurwaarders (AVB), de voorloper van …

Lees verder

Overheid heeft onvoldoende oog voor kwetsbare burgers bij innen schulden

Drie grote overheidsorganisaties leveren onvoldoende maatwerk bij het innen van belastingschulden, boetes en onbetaalde zorgpremies, concludeert de Algemene Rekenkamer. Ze gaan niet na of de burgers na de betalingen wel genoeg leefgeld overhouden. De Algemene Rekenkamer heeft gekeken naar de betalingsregelingen van de Belastingdienst, het CJIB (dat onder meer verkeersboetes int) en het CAK (dat …

Lees verder

Op weg naar één betalingsregeling Rijk

Ongeveer 240.000 huishoudens hebben een betalingsachterstand bij twee of meerdere overheidsinstanties. Mensen met betalingsachterstanden bij DUO, CJIB en CAK kunnen vanaf 01 december 2022 met deze instanties één betalingsregeling afsluiten. Lees hier verder.

Grote bedrijven schuldig aan wanbetalingen

Vanaf 1 juli moeten grote bedrijven de facturen van kleine ondernemers sneller betalen. De wettelijke maximale betaaltermijn gaat van 60 naar 30 dagen. De nieuwe wetgeving volgt op onderzoek van KNAB waaruit blijkt dat veel bedrijven zich weinig aantrekken van betaalafspraken. Bijna de helft van de zzp’ers had in de afgelopen twaalf maanden te maken …

Lees verder

CJIB heeft medewerking aan minnelijke schuldenregeling verruimd

Al sinds 2007 werkt het CJIB mee aan schuldhulpverlening en de daarbij horende minnelijke schuldenregelingen. Voorheen was een minnelijk traject pas mogelijk na volledige betaling van de zogeheten niet-saneerbare vorderingen. Als gevolg hiervan kon geen schuldenregeling tot stand komen en werden schulden van andere schuldeisers ook niet gesaneerd. Dat is nu anders geworden. Met ingang …

Lees verder

Vanaf 1 maart verzendt CJIB nieuwe OM strafbeschikking

Vanaf 1 maart aanstaande verstuurt het CJIB de vernieuwde afdoening van het Openbaar Ministerie, de strafbeschikking. Jaarlijks verzendt het CJIB 40.000 tot 50.000 strafbeschikkingen in opdracht van het OM. Het uiterlijk en de indeling van de brief zijn veranderd en de tekst is eenvoudiger geschreven. Ook de hoeveelheid informatie is aangepast. Informatie over het strafbare …

Lees verder