Zakenman Roger Lips veroordeeld voor faillissementsfraude, schuld loopt op tot 757 miljoen

De voormalig vastgoedmagnaat Roger Lips werd op vrijdag 28 juni veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij grootschalige faillissementsfraude. De straf komt na jaren van onderzoeken en rechtszaken waarin zijn financiële praktijken onder de loep werden genomen. Lips was eigenaar van een vastgoedimperium dat in 2013 instortte. Volgens het Openbaar Ministerie begon Lips met ‘het grote schuiven met miljoenen’ voordat ABN Amro hem in 2013 persoonlijk failliet liet verklaren. Dit faillissement leidde tot een kettingreactie van faillissementen van gerelateerde bedrijven. Terwijl zijn vastgoedimperium op instorten stond, werkten Lips en zijn vrouw achter de schermen om miljoenen euro’s weg te sluizen. In totaal wisten ze 11 miljoen euro te verduisteren. Het faillissement van de meer dan honderd bedrijven van Lips is een van de grootste in ons land. Slechts weinig deurwaarders kregen vat op Lips en konden hun vorderingen geheel of gedeeltelijk verzilveren. Lees hier,  hier en ook hier verder.