Coronabetekening blijft van toepassing

Van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) ontvingen wij informatie over de zogenaamde coronabetekening. Deze was in eerste instantie van toepassing tot 01 september. Het verlengingsbesluit blijkt inmiddels in concept gereed te zijn. Dit besluit voorziet in verlenging tot 1 oktober 2020. Daaraan is toegevoegd dat aannemelijk is dat er voor die datum opnieuw voor verlenging wordt besloten. De reden voor een verlenging van slechts één maand is de parlementaire agenda. De Hoge Raad heeft in een eerdere termijn besloten dat de coronabetekening conform de instructie van de KBvG rechtsgeldig is, óók zonder de tijdelijke wet. Deze wijze van betekenen is dus ook van toepassing voor stukken welke worden betekend door Belastingdeurwaarders.