Hondse behandeling voor belastingdeurwaarder

In augustus vorig jaar haalde een toenmalige 57-jarige inwoner  van Olst met een hondenriem uit naar een belastingdeurwaarder die zojuist beslag op zijn eigendommen had gelegd in verband met openstaande belastingaanslagen. Door te bukken wist de deurwaarder de aanval grotendeels te ontwijken en schampte de riem gelukkig slechts zijn achterhoofd. Uiteraard werd er aangifte van mishandeling gedaan en werd de man opgepakt. Eenvoudig ging dat laatste overigens niet, om zijn aanhouding te bemoeilijken gooide hij n.l. ook nog een ton met frituurvet om.

Op het politiebureau legde hij een wel heel merkwaardige verklaring af: “Ik ben blij dat ik geen onschuldige mensen heb geraakt. Dit mag ook niet, maar het lucht wel op”

Het voorval leverde de agressor een gevangenisstraf van vier maanden op, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat  was n.l. de uitspraak op 9 oktober  2012 van de politierechter in Zwolle. De straf kan de man overigens pas uitzitten nadat hij is getraceerd en opgepakt, momenteel is hij onvindbaar.

Agressie tegen medewerkers in de publieke sector staat centraal tijdens de VPT-beurs op donderdag 01 november 2012 in de Wagenloods te Amersfoort. Evenals in 2010 en 2011 is de DCN daar met een stand vertegenwoordigd.