Economische crisis houdt aan

imf_logoEen weinig optimistisch geluid kwam uit de mond van Olivier Blanchard. Deze topeconoom van het IMF verklaarde dat naar zijn mening het zeker 10 jaar duurt (gerekend vanaf het begin van de financiële crisis) voordat de wereldeconomie weer in goede vorm is. Ook in ons land hebben door de crisis veel mensen  minder te besteden. Het CBS berekende dat het beschikbare inkomen voor huishoudens in het tweede kwartaal 2012 met 2,8 procent is gekrompen. En dat is de sterkste krimp sinds het begin van de economische crisis in 2009.

 

Belangrijkste oorzaak van deze krimp is de teruggelopen werkgelegenheid. Verder is ook de inflatie debet aan de krimp van het beschikbare inkomen.

Over de problematiek van schulden voortvloeiende uit de crisis, schuldhulpverlening en het invorderen van (belasting)schulden in deze crisistijd, wordt met vele deskundigen uitvoerig gesproken tijdens de DCN-studiedag op woensdag 10 oktober 2012 in Nijkerk.

Sprekers daar zijn o.a. dhr. A. Brenninkmeijer (Nationale ombudsman) mevrouw  G. Wilmink (NIBUD) mevrouw J. de Kock (NVVK) dhr. P. Hofman (BKR)

Onder de toehoorders bevinden zich die dag o.a.veel belasting- en gerechtsdeurwaarders zo ook schuldhulpverleners.