3 juni 2024 archief

Aantal jongeren in de bijstand stijgt vijfde kwartaal op rij

Voor het vijfde kwartaal op rij is het aantal jongvolwassenen met een bijstandsuitkering gestegen. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ten opzichte van een jaar geleden zijn er 3.000 extra personen met een leeftijd van tussen de 18 en 27 jaar die van de gemeente een bijstandsuitkering ontvangen. Lees hier …

Lees verder

Nieuwe directeur KBvG

Per 1 juni is Eva Dieben is de nieuwe directeur van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG). Dieben vervult daarmee de vacature die was ontstaan na het vertrek van Karen Weisfelt naar toezichthouder BFT. Lees hier verder.

Zaterdag 8 juni: Rondje Rechtsstaat

Als onderdeel van de Week van de Rechtsstraat houden 8 organisaties in Den Haag en elders in het land open huis. Zo ben je onder meer welkom bij de Raad voor de rechtspraak, de Eerste en Tweede Kamer, de Hoge Raad en de Raad van State. Lees hier verder.  

Veel signalen over nieuwe werkwijzen van oplichters

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet een toename in het aantal signalen en consumentenvragen over oplichting en fraude. De toezichthouder start daarom met de online publiekscampagne checkjeaanbieder.nl om mensen meer bewust te maken over hoe oplichters te werk gaan. Lees hier verder.

Geheime adressen burgers jarenlang gelekt via Kadaster

Het Kadaster heeft na bijna vier jaar maatregelen genomen tegen een datalek. Geheime adressen van burgers waren lange tijd zichtbaar in het portaal MijnOverheid, waar burgers informatie kunnen opvragen over bijvoorbeeld woningen. Lees hier verder.