18 juni 2024 archief

Politie stopt bijstand deurwaarders: uitbreiding van de acties !

De politie assisteert vanaf donderdag 20 juni geen deurwaarders meer bij huisbezoeken. Tot deze actie worden politiemensen opgeroepen door de politiebonden, uit protest tegen de dreigende afschaffing van de huidige vroegpensioenregeling (RVU). In geval van nood kunnen de deurwaarders via 112 een beroep doen op de politie. Lees hier verder.

Invordering van belastingen

Bij de Belastingdienst is het simpel, de aanslagen worden opgelegd en toegezonden en bij het uitblijven van de verschuldigde betalingen worden uiteindelijk de eigen belastingdeurwaarders ingeschakeld. Bij de Lagere Overheden en met name bij gemeenten ligt dat iets anders. Soms wordt de heffing wel zelfstandig gedaan en de invordering uitbesteed. Het volledig uitbesteden komt ook …

Lees verder

Alleenverdieners krijgen vanaf 2025 vaste tegemoetkoming

De wetswijziging waardoor gemeenten huishoudens met financiƫle problemen door tegenstrijdige overheidsregelingen kunnen compenseren moet in 2025 in werking treden. De automatische tegemoetkoming geldt ook voor 2026 en 2027. Vanaf 2028 moet er een structurele oplossing komen voor de zogenoemde eenverdienersproblematiek. Lees hier verder.