27 september 2022 archief

Loket betaalde schulden opent 28 september

Op 28 september opent Sociale Banken Nederland (SBN) het nieuwe loket al betaalde schulden voor gedupeerde ouders van de problemen met de kinderopvangtoeslag. Hier kunnen ouders terecht die schulden hebben afgelost met het compensatiebedrag dat ze hebben gekregen. Dan gaat het bijvoorbeeld over betalingsachterstanden en andere kosten die bij de schulden zijn komen kijken, zoals …

Lees verder

Nieuwsbrief Schulden voor invorderingsmedewerkers

Invorderingsmedewerkers van gemeenten en belastingsamenwerkingen hebben te maken met wetswijzigingen in het schuldendomein en de hersteloperatie van de kinderopvangtoeslagaffaire. Zowel de wetswijzigingen als de hersteloperatie hebben (veel) invloed op de dagelijkse werkzaamheden. Lees hier verder.  

Waarom bezuinigen zo moeilijk is: ‘We steken graag onze kop in het zand’

Nu alles duurder wordt en de koopkracht afneemt, wordt het steeds belangrijker om zelf eens te kijken naar je uitgavenpatroon. Maar bezuinigen is niet zo makkelijk, want het druist in tegen wat je voorouders hebben geleerd: houden wat je hebt. Lees hier verder.

Verhoging van minimumloon gaat ruim 11 miljard kosten

De verhoging van het minimumloon met 10 procent volgend jaar gaat veel meer geld kosten dan op grond van de minimumloonsom zou worden verwacht. Dat blijkt uit de Prinsjesdagberekeningen van adviesbureau Mercer. Het gaat om zo’n 11,2 miljard euro. Dat bedrag bestaat uit extra loonkosten en een bijkomende stijging van verzekeringspremies. Lees hier verder.