6 september 2022 archief

Rekening niet betaald? Geen deurwaarder! Dat lossen we zelf op.

Een klant betaalde de rekening in verband met de aanleg/renovatie van een tuin niet. Ondanks de toegezonden betalingsherinneringen/aanmaningen. Het uitvoerende hoveniersbedrijf loste het probleem vervolgens voortvarend op. Zie hier het filmpje.

Groeiende groep mensen radeloos

Het Nibud krijgt steeds meer berichten van mensen die structureel geld tekortkomen en hun begroting niet rond krijgen, maar niet in aanmerking komen voor regelingen of hulp. Ook de nieuwste koopkrachtcijfers van het CPB laten zien dat steeds meer mensen moeite hebben met rondkomen. Lees hier verder. Huurders die moeilijk rondkomen lopen risico op financiële, …

Lees verder

Verkeersboetes waardevast

In tegenstelling tot veel andere zaken, blijken verkeersboetes waardevast en hebben die geen last van de inflatie. Zo wil Minister Yesilgöz van Justitie wil de boetes voor veelvoorkomende verkeersovertredingen volgend jaar met ongeveer 8,6 procent verhogen. Lees hier verder.

Alarm over nieuw pensioenstelsel

Gepensioneerden slaan alarm over hun huidige en toekomstige koopkracht. De belofte dat het nieuwe pensioenstelsel tot een betere oude dag zal leiden, is hoogst onzeker. Daarmee wordt de belangrijkste belofte van het pensioenakkoord niet waargemaakt. Zo is te lezen in de Telegraaf. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een website gelanceerd met alle …

Lees verder

Campagne om jongeren te wijzen op risico’s van crypto’s

Wees goed voorbereid als je in crypto’s stapt en ken de risico’s. Met de campagne ‘Slim in Crypto’ wil het ministerie van Financiën jongeren informeren over de risico’s van crypto’s. Met korte video’s op YouTube, Snapchat en Twitch worden jongeren gewezen op valkuilen en te mooie verwachtingen. Lees hier verder.