augustus 2022 archief

Cybercriminelen misbruiken energietoeslag om rekeningen te plunderen

Cybercriminelen hebben een nieuwe truc gevonden om rekeningen te plunderen. Ze versturen nepberichten waarin staat dat een energietoeslag kan worden aangevraagd. Inmiddels zijn enkele honderden mensen op deze wijze opgelicht. Lees hier verder.

Steeds meer mensen hebben een variabel energiecontract

Steeds meer mensen hebben een variabel energiecontract, waardoor ze te maken krijgen met hogere energielasten. Waar begin dit jaar nog de helft (50 procent) van de huishoudens een variabel contract had, was dat eind juni 56 procent. Lees hier verder.

Weer minder mensen in bijstand, vooral daling bij jongeren

Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering krijgt, is gedaald tot het laagste niveau sinds 2013. Eind juni waren er 401.000 bijstandsgerechtigden, ruim 22.000 minder dan een jaar eerder. Lees hier verder.

Vals bericht in omloop met AFM als afzender

Er gaan momenteel valse e-mailberichten rond, zogenaamd verstuurd vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waarin ontvangers wordt gevraagd een geldbedrag over te maken. De AFM zou u nooit zomaar een brief sturen met het verzoek een geldbedrag over te maken. Lees hier verder.

Groot pakket tegen koopkrachtverlies

Het kabinet gaat 14 tot 15 miljard euro steken in lastenverlichting voor burgers om de pijn van de hoge prijzen enigszins te verzachten, zeggen Haagse ingewijden. Dit kan wel pas officieel vanaf volgend jaar; het kabinet keek nog of ook voor dit najaar wat mogelijk was, maar dat kan niet vanwege de uitvoeringsproblemen. Het gaat volgend …

Lees verder

Aan een recessie valt niet meer te ontkomen

De Nederlandse economie groeide in het tweede kwartaal weliswaar verrassend hard, maar aan een recessie valt niet te ontkomen. Dat denken economen van ABN AMRO die voorzien dat die recessie, of zeker twee kwartalen van economische krimp, er eind dit jaar en begin volgend jaar komt. Toch zal ook over heel volgend jaar de economie …

Lees verder

Rente elke zes weken verhogen

Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank, is voorstander van een renteverhoging met 0,75 procentpunt bij de volgende vergadering van de Europese Centrale Bank in september. Dat zei Knot, tevens lid van de raad van bestuur van de ECB, in een interview met de NOS. Lees hier verder.

Topondernemer start referendum: ’Met extra Gronings gas hoge energienota drukken’

Ondernemer Pieter Schoen, die kapitaal maakte met energiemaatschappijen, wil een raadgevend correctief referendum beginnen om het Groninger gasveld te heropenen. Met de opbrengst van het gas moet de energierekening voor Nederlanders omlaag. Lees hier verder. De gasprijzen op de internationale markt zijn maandag inmiddels flinks gedaald. Dat gebeurde na het bericht dat Duitsland zijn gasvoorraden …

Lees verder

Nood aan de man in de voedselbank: ook tweeverdieners en huizenbezitters

De koopkracht van Nederlanders daalt fors en de armoede neemt toe. Dat merken ze ook bij de voedselbank in Tilburg. Kijk hier naar het filmpje.

Ultieme poging om koopkracht te stutten

Het kabinet doet toch een uiterste poging om de koopkrachtval van mensen met de laagste inkomens nog dit jaar te dempen. Daarnaast is er een pakket van miljarden in de maak om volgend jaar meer burgers financieel te helpen. Lees hier verder.