31 augustus 2022 archief

Cybercriminelen misbruiken energietoeslag om rekeningen te plunderen

Cybercriminelen hebben een nieuwe truc gevonden om rekeningen te plunderen. Ze versturen nepberichten waarin staat dat een energietoeslag kan worden aangevraagd. Inmiddels zijn enkele honderden mensen op deze wijze opgelicht. Lees hier verder.

Steeds meer mensen hebben een variabel energiecontract

Steeds meer mensen hebben een variabel energiecontract, waardoor ze te maken krijgen met hogere energielasten. Waar begin dit jaar nog de helft (50 procent) van de huishoudens een variabel contract had, was dat eind juni 56 procent. Lees hier verder.

Weer minder mensen in bijstand, vooral daling bij jongeren

Het aantal mensen dat een bijstandsuitkering krijgt, is gedaald tot het laagste niveau sinds 2013. Eind juni waren er 401.000 bijstandsgerechtigden, ruim 22.000 minder dan een jaar eerder. Lees hier verder.

Vals bericht in omloop met AFM als afzender

Er gaan momenteel valse e-mailberichten rond, zogenaamd verstuurd vanuit de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waarin ontvangers wordt gevraagd een geldbedrag over te maken. De AFM zou u nooit zomaar een brief sturen met het verzoek een geldbedrag over te maken. Lees hier verder.

Groot pakket tegen koopkrachtverlies

Het kabinet gaat 14 tot 15 miljard euro steken in lastenverlichting voor burgers om de pijn van de hoge prijzen enigszins te verzachten, zeggen Haagse ingewijden. Dit kan wel pas officieel vanaf volgend jaar; het kabinet keek nog of ook voor dit najaar wat mogelijk was, maar dat kan niet vanwege de uitvoeringsproblemen. Het gaat volgend …

Lees verder